Утилізаційний збір: кристалізація маразму - Блог про Львів

Утилізаційний збір: кристалізація маразму

утилізаційний збір

Економічні війни, які ведуться братніми державами-сусідами проти України зашкалюють своїм абсурдом. Євроекономісти, які кричать на кожному кроці про невтручання держави чи будь-якої чиновницької міжнародної організації у ринкові процеси, постійно вводять якісь обмеження на ввіз сировини чи готового продукту з України. Заперечуючи тим самим усі торгові закономірності та запроваджуючи ручну модель регулювання ринковими стосунками.

Росифікована федерація народів сибірських та кавказьких вперто стверджує, що українські труби їм не потрібні, бо той український діаметр замалий для прокачки газу і нафти. А сир з наших підприємств уже так став у горлі москалю-чиновнику, що допомогти перетравити цей продукт зможе лише грузинське «Боржомі».

Зовсім недавно північно-східний сусіда ще увів «утилізаційний збір» на українську техніку. Це привело до того, що на російському ринку пересічний споживач, підприємець тепер мав би платити за цю продукцію на 15-20% більше. Ми знову втратили значну частину ринку, а разом з тим зменшення виробництва, скорочення робочих місць.

Але український доблесний уряд заявляє про аналогічну дію стосовно російських машин. Віддали! Око за око, зуб за зуб! Правда, геніальність урядовців на тому не закінчилася. Демонструючи політичну незаангажованість, український уряд хоче ввести утилізаційний збір і на європейські та інші машини.

Також читайте:   Переваги та недоліки використання професійної автомийки

О тут тепер потрібно розібратися у чому суть того податку. За логікою, громадяни України мають взяти на себе тягар знищення (утилізації) транспортного засобу (бо продавці цього товару піднімуть ціну при ввезенні машин в Україну).

Зрозуміло, що тольятинські шедеври механізації довго не протягнуть і тому утилізовувати ці механізми потрібно буде досить швидко. Але скільки ж часу прийдеться чекати власникові і його нащадкам, щоб утилізувати добротний мерс, бе-ем-ве, лексус чи тойоту. То кому потрібний цей збір, крім знахабнілого чинуші, що дерибанить казну держави.

Думається, що скоро повводять податки з кожного подиху громадянина і назвуть це або екологічним, або токсичним збором. До кожного дихаючого приставлять клерка з калькулятором і він буде нараховувати збір за вдихи або видихи. Або за одне і друге за окремими тарифами.

Дурдом… Невже так смішно буде весь час у нашій країні?

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*