Чи складно купити квартиру у Львові? - Блог про Львів

Чи складно купити квартиру у Львові?

квартира на Сихові

Питаю вчора свого одного друга чому ще не одружується. І кохану людину має, і роботу достойну має, а щось думає і думає. На що чую просту відповідь – є проблеми із житлом. У нього квартира мала і людей багато як у рукавичці, а дівчина живе у селі і звідти буде дуже довго і не вигідно добиратися на роботу.

А всі ми добре знаємо як зараз з роботою у селі.

У сьогоднішній статті спробую з’ясувати чи важко зараз купити житло у Львові і скільки це коштує.

Тема актуальна завжди, незважаючи навіть на те чи це зима, чи це літо, чи це осінь.

Отже, що треба парі для життя? Мінімум однокімнатну квартиру. Які ціни на них?

Якщо ви будете її купляти не у центрі міста, а десь на окраїнах, у так званих спальних районах, то це вам обійдеться приблизно у 40 тисяч доларів. Якщо це буде двокімнатна квартира, то це 50-60 тисяч доларів.

Але, тут варто враховувати той факт, що квартира буде знаходитися не у новобудові, і це спальний район. Якщо ви хочете у центрі міста, то тут можуть загнути ціну і у 80 тисяч доларів. Все залежить від умов проживання.

От до слова, скільки разів бував у центрі міста, то можу сказати, що там можуть бути проблеми із тим же туалетом. От спите ви взимку з дівчиною, захотілося в туалет, так ліньки виходити на вулицю із тепла, а приходиться, бо туалет розташований десь на балконі, в дворі чи ще десь. Такі нюанси також треба враховувати.

Також читайте:   Паперові крафтові пакети без ручок

Але, центр є центр, тут можна пішки ходити на роботу, а з спальних районів треба добиратися транспортом, а там зранку корки, людей багацько і так далі. Плюс у спальному районі квартира може бути розташована на 9-ому поверсі, приходиться підніматися і так далі. Звісно що вибір за вами.

Виникає питання чи зможе молода сім’я за середню зарплату купити житло? Та звісно що ні, хіба що у них батьки міліонери або поїхали на заробітки закордон.

Що робити? Брати квартиру в оренду. Іншого виходу я не бачу. Ну, не жити ж вам з дівчиною разом з батьками в однокімнатній квартирі? Це факт, який не обговорюється.

Скільки коштує оренда квартири? От пригадую як тільки починається сезон студентів, то можна побачити багато повідомлень про те, що винайму квартиру.

Так от, така процедура у місті Львові коштує від 1200 до 1500 гривень за однокімнатну квартиру. Звісно, є різні нюанси такі як оплата комунальних послуг, район і так далі, але ж я просто називаю приблизні цифри.

Висновок статті? Житло то є, але банально треба або брати його в кредит на багато років або ж просто шукати половинку з хатою. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. Катерина 20.11.2012 пише:

    до 1500 ? 🙂 де такі ціни і які ці квартири? Знімала однокімнатну на Левандівці за 1600 (чистенька, але старенька квартирка. Такий собі “совок” ще й в будівлі-“гостинка”). Зараз знімаємо однокімнатну біля Південного – була 1800, зара підняли до 2000. Новенька, але з мінімумом меблів.

  2. Sergunik 20.11.2012 пише:

    Квартирне питання – дуже актуальне.
    Але от зняти одно-кімнатну квартиру за 1500грн – це вже фантазії.
    Зараз якраз шукаю простору однокімнатну квартиру. І ціни в районі 300 – 400 баксів.

  3. Віталій 20.11.2012 пише:

    Смішно, але живу поряд з тим будинком що на зображенні… і автор дійсно правий – навіть в такому жахливому будинку не купиш квартири. А якщо і купиш то більше за 60 000. Не дивлячись на те що це старі гуртожитки і є проблеми з жеком

  4. Stakeholder 20.11.2012 пише:

    Якщо ви хочете у центрі міста, то тут можуть загнути ціну і у 80 тисяч доларів

    квартира в центрі Львова за 80 тисяч доларів?)) підвал якийсь чи що? 😀

  5. Vorobus 20.11.2012 пише:

    Катерина, на Щурата 😀 😉

  6. Архіваріус 20.11.2012 пише:

    Stakeholder, Ні, скоріше всього коридор. 😀

  7. Fylk 21.02.2014 пише:

    НЕ складно все. Просто потрібно моніторити сайти українські, де купа нормальних оголошень, а не висять непотрібні і вже неактуальні. Насправді непотріб – це російські сайти чи щось типу Вашого магазину. Навіщо це лайно??? Краще моніторити щось типу kyrin.com.ua або дивитись в групах соціальних мереж. А то складно, складно… Складно купити доступну, а купити за нормальною ціною можна усюди. Просто треба робити це не спонтанно, а моніторити довго. Тим більше, хтось може потребувати грошей в одну мить, а значить продасть дешевше….

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*