Піст: кінець гулянкам та п’янкам…. - Блог про Львів

Піст: кінець гулянкам та п’янкам….

Піст розпочався

Сьогодні надворі середа, 28 листопада, тепло надворі, середина робочого тижня, який щось так важко дається вашому автору, по швидше би вже ті вихідні, щоб можна було як слід відпочити.

Але, як це не прикро, але відпочивати вже так як у минулі місяці не вдасться, бо саме від сьогодні розпочинається Великий Різдвяний піст, який триватиме аж до зимового свята під назвою – Різдво Христове.

Що означає піст? Це відмова від алкоголю, м’яса, молочних страв та яєць. Не знаю що люди їдять, які постять, але щось таки їдять.

У вівторок та четвер дозволяється вживання їжі з рослинною олією, а ось в середу та п’ятницю – без олії.

Також, від сьогоднішнього дня церква забороняє влаштовувати гучні гуляння, такі як танці та весілля. Буквально минулої суботи ваш автор ще бачив весільні пари на вулицях міста Лева, а зараз вже їх не буде, хіба що хтось візьме на себе великий гріх і буде вінчатися.

І у ваших улюблених кабаках сумніваюся що хтось крутитиме живу музику, це буде якось не по-християнськи.

Натомість хрестити дитину можна, це дозволяється.

Але, піст постом та людина сама повинна себе направити на шлях істини. А постити треба як фізично, так і духовно. Який толк буде якщо людина відмовиться від їжі і гулянок, а не буде ходити до церкви, молитися, кататися за своїх гріхи і так далі. Якщо хтось думає, що до народження Христа ще багато часу, то він помиляється, час летить нестримно.

Також читайте:   Одягання тварин: за чи проти?

От буквально ваш автор десь недавно ще був у 2000 році, а вже настав 2012 і то невідомо чи буде кінець світу чи ні.

Щодо вашого автора і чи буде він постити, так от відповідаю – постараюся, хоча б якось постити. У молодому віці це зробити дуже важко, бо є вплив однолітків, але старатися треба.

Нікому своєї думки не нав’язую, бо повірте – це річ погана, можна нажити дуже багато ворогів.

Також скажу, що існує думка, що постити треба лише в кінець посту, а саме в останній його тиждень. Що тут можна сказати? Кожна людина знає що робить і суперечити їй важко.

Хотілося би, насамкінець, почути вашу думку щодо посту, а саме чи будете ви дотримуватися його чи ні? Паралельно, із публікацією статті я поставив у одній із соціальних мереж голосування саме на тему посту.

Згодом, як трохи людей проголосує оголошу результати, адже завжди цікава думка людей, особливо молоді. А в цій соціальній мережі сидить саме молодь. Старші люди або на лавочках або ж на дивані. 🙂

Фото: credo-ua.org.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Президент 28.11.2012 пише:

    більш звучить КІНЕЦЬ П’ЯНКАМ І ГУЛЯНКАМ

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*