Результати виборів-2012 до Парламенту України - Блог про Львів

Результати виборів-2012 до Парламенту України

Вибір зроблено

Тема виборів в Україні є дуже популярною, ще б пак, вирішується у черговий раз доля країни. На цей раз обирали депутатів, які будуть представляти парламент. Було багато агітації, казусів, перерахунків голосів, але порахувати ці от голоси не могли ніяк.

Те, що у «мажоритарників» на деяких округах будуть перевибори – це відомо, але ось загальні голоси, чому з ними так було важко. Про це треба спитатися центральну виборчу комісію і округи де затягували із підрахунком.

Цілих дев’ять днів на сайті ЦВК світилися результати, але 100 % не було ніяк. Я вже навіть подумав собі, що ну їх ці голоси, і деякий час туди не заглядав.

Йду вчора додому з роботи, зустрічаю знайомих і чую від них, що вже нарешті порахували голоси. Чесно, здивувався, бо якщо до того часу не могли порахувати, то як так порахували?

Отже, у сьогоднішній статті, для тих хто ще не знає остаточних результатів, я їх оголошу чи якщо бути правильнішим – напишу.

Перемогла на виборах-2012 і відповідно зайняла перше місце – Партія регіонів.. В її активі рівно 30% голосів виборців або 6 116 815 голосів «за».

Друге місце посіла політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”. В її активі 25.54 % голосів виборців або 5 208 390 голосів «за».

Також читайте:   Слава Україні?...

Третє місце і приз так звані «бронзові медалі» за Політичною партією “УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка”. В їхньому активі – 13.96 % голосів виборців або 2 847 878 «за».

Четверте місце посідає партія Комуністів.. За них віддали свої голоси – 13.18 % виборців або ж 2 687 246 голосів «за».

Ну, і п’яте місце, яке проходить у парламент посідає партія Всеукраїнське об’єднання “Свобода”. У їхньому активі – 10.44 % голосів виборців або ж 2 129 906 голосів «за».

Нагадаю, перед виборами було сказано, що прохідним бар’єром для партій щоб потрапити у Верховну Раду є бар’єр у 5 відсотків.

Отже, не важко здогадатися що новий Парламент буде представлений депутатами із партії регіонів, комуністів, Свободи, Батьківщини та партії УДАР. Когось буде у Раді більше, когось менше, але все буде вирішувати так звана коаліція, яка буде сформована мінімум з двох партій а то і більше.

Як буде розвиватися ситуація і на далі побачимо вже зовсім скоро.

А для тих людей, які хочуть прочитати повністю всі результати виборів, то це можна зробити тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. 10 найважливіших подій 2012 року в Україні

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*