Винести сміття чи купити булочку із паспортом? - Блог про Львів

Винести сміття чи купити булочку із паспортом?

Беріть із собою паспорт

Сьогодні цілий день тільки і чути розмову серед людей, що з 20 листопада вступив у дію новий Кримінально-процесуальний кодекс.

Толком ніхто нічого не знає, але за те язиками всі тарахкають як тільки можуть. По радіо говорять за нього, по тв теж, у маршрутці, на роботі знову кодекс, хоч би вже які-небудь маршрутки згадали.

А все їздить як треба. 🙂

З кодексом спробую розібратися і написати про нього у найближчих статтях, а сьогодні поговоримо про ще один цікавий епізод пов’язаний з цим кодексом, а саме обов’язкова присутність паспорта в людини.

Справа у тому, що ще за довго до 20 листопада мені написала в редакцію дівчинка і ось що вона запитувала, цитую: «Ігор, я чула що тепер коли виходиш на вулицю треба обов’язково мати із собою паспорт. Чи справді це так?».

Що ж, Воробус пробує розібратися із тим паспортом і чи справді його треба носити.

Шукаю інформацію в інтернеті і що ми маємо. Всі сайти як один пишуть, що все, настали важкі часи, йдеш додому, не маєш паспорта, то підійде міліція і забере тебе у відділення аж на 72 години до вияснення особи.

Більшої маячні як ця давно вже не доводилося чути. На якій підставі тебе має забирати міліція? Бо ти йдеш без паспорта? І що з того? Цікаво чи вони мають всі при собі паспорт? А, до речі, радив би їх питати документи.

Також читайте:   Як же заї...ли рагулі

Так, світ вже такий що злочинців не бракує, але ж не затримувати всіх підряд і ще й на цілих 72 години. Де вони цих людей тримати будуть? Що повезуть у СІЗО?

Ну, добре, акцент йде на вечір, зараз ніч наступає швидко, а відповідно і збільшується кількість можливих злочинів. Захотів Воробус купити булочку, то ж 1517 чи просто винести сміття. То що я маю брати паспорт щоб це зробити?

Питання виникає одне – для чого? Щоб загубити? Скільки таких випадків траплялося у знайомих. Те, що вас міліція затримає це ще не проблема, а ось коли паспорт загубиш ось тоді будеш мати проблеми. Треба йти писати заяву у ту ж міліцію, здавати документи щоб новий паспорт виробили і так далі.

Який вихід? А він, як відомо, є завжди навіть якщо доведеться виходити через вхід. Або носити з собою ксерокопію паспорту чи яке-небудь інше посвідчення або ж не носити нічого.

Я що злочинець якийсь чи біженець?

Так завжди не буде, буде ще гірше? А може бути по-різному.

І як завжди, насамкінець, пропоную висловити свою точку зору по цьому питанню. Як ви відноситеся до того, що відтепер треба носити із собою паспорт?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Yuriy 20.11.2012 пише:

    В страху очі великі. Наш народ любить відкривати рота, не розібравшись. Жодного слова в кодексі про обовязковість носіння документів нема, та й в старому теж не було. А затримати можуть лише за підозрою у вчиненні злочину, є чітко передбачені підстави 🙂

  2. bezposeredniy 20.11.2012 пише:

    Yuriy, добре що ти знаєшся в законі, а знаєш скільки тепер нових клієнтів з’явиться в правоохоронних органів.

  3. bezposeredniy 20.11.2012 пише:

    не знаю як паспорт а якесь посвідчення я завжди з собою носив. працвники міліції підходять часто і на моє питання “Чому зупинили?” відповідь була проста: Їбальце не сподобалось!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*