Евакуатори як протидія водійському рагулізмові - Блог про Львів

Евакуатори як протидія водійському рагулізмові

евакуатор у Львові

Твердження про те, що Львів – маленький Париж, непевно спірне. Центральна частина – це класика розбудови середньовічного європейського міста. Краків і Прага досить подібні за своєю забудовчою архітектурою до міста Лева. Можливо старі вулички Парижа теж чимось нагадують Львів. Але за загальною сучасною інфраструктурою, рівнем зайнятості (відповідно й добробуту), комфорту у відпочинку ми, однозначно, поступаємося.

Цікавим є те, що міста з такою ж давньою історією у Європі, часто маючи значно більше транспорту, менше відчувають проблему заторів, ніж у нас. Справді, у західноєвропейських містах транспорту значно більше, а проблем із пересуванням менше.

Хто був у будь-якому місті на захід від України підтвердить, що проблем із громадським транспортом, для прикладу, не існує. Якщо на зупинці зазначено, що конкретний номер автобуса прибуде о 17 год. 38 хв. – він так і приїжджає. Це трохи може вивести з рівноваги пересічного галичанина, але це факт. У них якось все виходить.

Що в нас? До питання про безвідповідальність перевізників та безпорадність влади додається проблема тупорилого рагулізму водіїв приватних транспортних засобів.

Скільки разів львів’яни були свідками, коли по-хамськи запарковане авто могло зупинити рух транспорту на кілька годин. А якщо це якась дорожезна джипара з наворотними номерами, то представники ДАЇ навіть не підходять близько: неприємно ж слухати привселюдні пантячі матюки та діставати по кокарді.

Також читайте:   Велосипедом з центру на Антоновича

по-хамськи запарковане авто

Все ж таки, якщо до людини не доходить – її потрібно карати. Штрафи за порушення правил вуличного руху існують, але не всім їх випишеш, бо можна відмазатися дешевшою «лапувкою» менту. А от коли вже неправильно запркований автомобіль – наявне порушення – тут потрібно застосовувати евакуатор.

Як би хто не сперечався про порушення прав приватної власності, порушення прав людини, незаконність тимчасового відчуження – усе це бздури. Ведеш себе як рогуль у середовищі адекватної громади – будь покараний. Заберуть сотню-другу машин, штрафануть і буде порядок.

Справді, є проблема із кількістю місць для зупинок у центрі міста. Але наші понтові хлопці-воділи лінуються пройти кілька метрів до пункту призначення, запаркувавшись трохи далі. Якщо воно приїхало на Лєпса в Оперу, то транспорт має стояти зразу ж біля фонтану. Чмо та й годі.

Відновлення активності евакуаторів у Львові може таки стати початком правильної поведінки водіїв. Це зменшить ті набридливі корки. Може тоді люди зможуть більш оперативно пересуватися у громадському транспорті.

P.S. Однією з перших вимог на отримання водійських прав у Європі є вміння правильно паркувати автомобіль.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*