Європа нам допоможе - Блог про Львів

Європа нам допоможе

тролейбус

Тема «модифікації й вдосконалення» транспортної системи міста Львова стократ обговорена в усіх засобах масової інформацій, а особливо, на славному однойменному блозі журналіста Воробуса.

Цікаво, що ніякого покращення у пересуванні безавтних мешканців Львова по території міста не відбулося. Більше того, маршрутки далі не справляються з перевезеннями. Час пік тільки додає нервів людям. Коли б ти не вийшов (хоч за годину-півтори до початку робочого дня), ніколи вчасно не доїдеш до місця призначення. Комфорту – нуль, не рятують ситуацію трамвайні і тролейбусні маршрути. Усе забите гречною галицькою громадою.

Щось призабулася ця тема у ЗМІ. Покричали на весні. Літом трохи роз’їхалися на моря і села, з осені вже звиклося, а зимою списуємо львівську транспортну катастрофу на нерозчищені від снігів вулиці. Так і будемо їздити, як ризькі шпроти, закатані в маршрутні коробки.

Наша мерія продемонструвала свою повну бездарність у контролі та впливах стосовно приватника-перевізника. Підприємці, що виграли тендери, мають якийсь незрозуміло підозрілий імунітет. На маршрутах не дотримуються графіків, не додають відповідної кількості автобусів, а чиновники мерії тільки все обіцяють. І слово «ПОКРАЩЕННЯ» правильно вимовляють, і питання до примітивності просте для вирішення (не виконуєш умов тендеру – з’їдь на узбіччя), але чомусь безпорадність та викликає багато питань і натяків.

Також читайте:   Львів: утопічна ідея із впровадження метро

Урешті-решт муніципали закупили секонд-хендовські автобуси з Німеччини та Франції. Почали вони свою кар’єру у Львові завдяки поломаним новеньким ЛАЗам, яких нашвидкоруч склепали на теперішньому заводі Чуркіна.

У 2013 році міська влада хоче «оновити» парк найбільш рогатого і повільного виду транспорту – тролейбусів.

Уже відбувся тендер. Львівське КП «Львівелектротранс» 30 листопада 2012 року за результатами тендеру уклало угоду з ДП «Дуокс» словацького ТОВ «Дуокс С.Р.О.» на придбання тролейбусів на загальну суму 3,20 млн грн. До кінця наступного року Львівське тролейбусне депо повинно отримати 10 тролейбусів марки «Skoda 15 Тр» вартістю 320 тис грн. кожен. Йдеться про тролейбуси, що вже були у використанні. При чому, випускалися ті тролейбуси в період 1986 по 2004 роки! За мірками сучасної новітньої української історії – до революції.

Тих тролейбусів буде 10. Можна купити в ЛАЗу. Але гаспадін Чуркін хоче за один тролік 4 мільйони гривень! Відповідно будемо далі їздити на речах з Європи.

Отже, відчуймо себе єдиним цілим з європейською сім’єю вільних заможних народів, що готові прийти на допомогу славним львів’янам у нелегку годину складного персування громадським транспортом…

Шануймося…

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Yuriy 11.12.2012 пише:

    Коли б ти не вийшов (хоч за годину-півтори до початку робочого дня), ніколи вчасно не доїдеш до місця призначення.

    Особисто я тут з автором не згоден. Може це мені так щастить, але зі спального району добираюсь у центр за хвилин 40, не довше. Щодо іншого – краще їздити на якісному транспорті з Європи, хай і вживаному, ніж на наших лазівських, які за кілька місяців стають гіршими від тих “секондів”….

  2. Jorgen 11.12.2012 пише:

    Львівська влада вперто не хоче запроваджувати електронний квиток. Адже тоді вся оплата за проїзд потрапить на банківські рахунки. А так скільки готівки у кишенях водіїв і куди вона згодом подівається – вичислити практично нереально

  3. PVS 11.12.2012 пише:

    Jorgen, з електронним квитком не все так просто – я вже десь на Воробусових статтях писав про це. Там «ціна питання» дуже цікава. Тоді вартість проїзду в транспорті буде така, що ним взагалі ніхто їздити не буде.

    Для початку нехай просто введуть примусову видачу квитків в маршрутках, щоб точно обліковувати їхній заробіток – тоді зникне дуже багато питань і претензій як в перевізників, так і в пасажирів.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*