Парламент з народом. Паркан зруйновано - Блог про Львів

Парламент з народом. Паркан зруйновано

Парламент з народом. Паркан зруйновано

Почала роботу Верховна Рада сьомого скликання. Ця подія відбулася 12-го дня 12-го місяця 12-го року 21-го століття. У столиці України у цей день було введено надзвичайний стан… через снігові заметілі і морози.

У залі парламенту було спекотно від політичної активності й, водночас, демократично правильно, законно. „Свобода” як конструктивне крило опозиції справді виражало думки значної частини українських громадян: гарно використала уміру силовий метод проти депутатів-тушок, „зганьбили” прем’єра за кризову ситуацію в країні, блокували президію через спробу далі проводити голосування картками (а не особисто), потріпали нерви комуністам.

Уся опозиція, загалом, чітко продемонструвала політичну волю до дотримання законності у роботі найвищого представницького органу нашої країни. Є надія, що процедура прийняття законів нарешті стане цивілізованою і буде відповідати усім нормам світового парламентаризму.

Досить знакова подія відбулася під стінами будівлі Верховної Ради. Депутати від «Свободи» зрізали паркан навколо парламенту. Показовість цієї процедури, звичайно, трохи нагадувала шоу: нардепи з болгарками, журналісти з фото- та відеокамерами, менти з кийками в шоці. І ніхто не міг зупинити депутата – він недоторканий!

Також читайте:   Яка політична ситуація у Києві

Коли у Європі зруйнували берлінську стіну – це стало символом початку демократизації пострадянського простору для багатьох сателітів СРСР. Як би хотілося, щоб руйнування паркану у Києві стало початком падіння влади однієї партії в Україні…

До цього ще дуже далеко. Але процедура руйнації кованої загородки таки є знаковою. Адже Верховна Рада – це не таємна спецслужба, де зберігаються державні таємниці, а публічний, всенароднообраний орган управління. Зрештою, якщо кулуарами Ради може проходжуватися художнік Поярков, то чому туди не може зайти славний журналіст Воробус або тризубий Зарс?

Діюча в Україні влада таки не змирилася із витівкою «Свободи». На місці знищених залізяк перетягнули червону стрічку, а на її охорону поставили міліцію. Таке враження, що ментам більше немає що робити. Краще б погнали їх ловити криміналітет і наркоманів. А не заставляли мерзнути під парламентом.

Але паркану немає. Правильно. Знаково.

Є надія – це добрий початок хороших справ.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. iphone5 15.12.2012 пише:

    Бандерлоги пиляють паркан=) Бєспрєдєльщікі

  2. zars 16.12.2012 пише:

    iphone5 пише:
    Бандерлоги пиляють паркан=) Бєспрєдєльщікі

    То жарт, чи ти дійсно настільки неполіткоректний рагуль?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*