Razan вернувся у Львів

З поверненням

Хто ще пам’ятає нашого користувача із ніком Razan? Свого часу він поїхав в Італію, але довго там не пробув і повернувся. Вітаємо його у місті Лева.

– Доброго дня, Назаре, кажуть що ви повернулися в Україну, наскільки ця інформація відповідає дійсності?

Привіт, Воробусе! Привіт, Львів! Так, це правда. Повернувся я в Україну 10 числа. Дорога була не легка. 30 годин на колесах, але це нічого. Головне що я вдома!

– Чому ви прийняли рішення повернутися до Львова?

Ігорко, а як ж до нього не можливо повернутись? Це ж рідний дім, рідні вулиці, рідні лавочки…Скучив за домом, за друзями. Важко на чужині, важко морально.

– Не можу не поцікавитися як себе почуваєте, як здоров’я?

Почуваю себе чудово, спасибі. Здоров’я…Здоров’я залишилось таке ж як і було. На жаль, лікуванням ще не займався. В Італії отримати кваліфікаційне лікування не так просто. З початку потрібно було прописку, реєстрацію, отримати пермессо. Потім, отримати сімейного лікаря. Це все у мене вже є, за пів року. Дякувати Богу. Але, на зиму я не хотів розпочинати з лікуванням. Тому, це перенеслось на наступну поїздку, приблизно на літо!

– Повертаючись до Італії, розкажіть як там вам жилося? Чи важко українцю закордоном?

Італія, та ж сама Україна. Щоправда, там закон має якусь вагу.. вони щось означають в тій країні. Українцю звикнути, адаптуватись до їхнього життя важко. Зовсім інша ментальність, інше життя, традиції.
Життя в Італії досить важке. Податки, роботи немає, роботу знайти важко навіть італійцю, не кажучи вже про емігрантів. З огляду на саму країну, так, чудова погода, дуже спекотне, довге літо. Ще у жовтні місяці я «ходив» на короткий рукав. Хороші, позитивні та привітливі люди. Вони навчились тішитись тим, що мають. А не плакатись що все завжди погано.

– Порівняйте рівень життя в Україні та Італії? Плюси та мінуси однієї та іншої країни?

Також читайте:   Від дифтерії захиститись можна лише щепленням

Як я вже згадував вище, до плюсів можна віднести те, що в країні діють закони, а не так як у нас…вроді на папері букви є, а ціна їхня…також те, що немає хабарів, таких відвертих як у нас.. там все по термінах. Наприклад, ти повинен отримати той чи інший документ за місяць, значить так і буде! Гроші не допоможуть. Комунальні послуги там дорогі. Дороги платні. Збирати гриби в лісі – платно. Ловити рибу –платно. Зате і чистота усюди, дорогу промивають машини, водою… ось і порівнюйте рівень життя;)

– Що змінилося в Україні за час вашої відсутності?
Та знаєш Ігорко, наче нічого. Їхав туди, по телевізору була одна політика і всяка єрунда. Приїхав – те саме. Тільки вже на іншому рівні,,хаха.

– Знаю що вам вдалося побувати на футбольному стадіоні Мілана «Сан-Сіро», поділіться враженнями від відвідин цього місця?

Дозволю собі тебе поправити трішки. Те, що стадіон називають «Сан-Сіро» це не є правильно. «Сан-Сіро» так називається при місцева територія, земля. На котрій побудовані стадіон, іподром і т.п. А саму арену правильно називати стадіон «Джузеппе Меацца» Стадіон неймовірної красоти. Кидається у вічі з далека.

– Що в Європі кажуть на кінець світу? Він таки буде? Цікава також ваша думка?

Та ні. Щось можливо там десь в новинах раз у місяць проскочить…і то не факт. Принаймні, я не чув. Моя думка така. Кінець світу не буде. Кінець ери? Можливо…поживем – побачим.

– За блог Воробуса пам’ятаєте? Як були в Італії то читали його?)))

Так, про блог пам’ятаю. Регулярно його перечитую та спостерігаю за цікавими оновленнями. Але, Воробус останній час халявить і постить геть не цікаві новини.
-Ваші побажання читачам блогу напередодні Нового року?

Бажаю усім користувачам миру та злагоди у новому, 2013 році(якщо звісно доживемо) хаха. Кохання, взаємопорозуміння з рідними та близькими, і найголовніше звичайного людського спокою!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Razan, як не цікаві?

  2. vrubli 17.12.2012 пише:

    З поверненням, Назар! 🙂
    Перечитала твоє інтерв’ю на одному подиху, усі твої враження… те що і сама колись спостерігала, а особливо відчувала:

    Назар пише:
    Важко на чужині, важко морально.

    розумію тебе цілком… Успіхів тобі, де б ти не був! 🙂

  3. Razan 18.12.2012 пише:

    Спасибі, Оля!:)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*