ФК «Карпати» виповнилося 50 років!!! - Блог про Львів

ФК «Карпати» виповнилося 50 років!!!

Карпатам -50

Чесно вам скажу, не планував вже сьогодні писати постів, все-таки, свята наближаються. Сьогодні всі християни сядуть до другої Святої Вечері, а вже завтра будемо святкувати свято – Водохреща.

Робочий день триває, але всі так і думають щоб звільнитися і бігти додому, треба готувати вечерю, часу залишилося обмаль.

Але, все ж заберу у себе кілька хвилин свого дорогоцінного часу і згадаю одну подію, яку святкує сьогодні футбольна громадськість Львова.

Так от, найпопулярнішому львівському клубу ФК Карпати сьогодні виповнюється 50 років з часу його заснування. Саме так, 18 січня, 1963 року був створений львівський клуб.

Як він створювався також цікаво. Справа у тому, що у 1962 році в тоді ще колишньому СССР була проведена реорганізація футбольної ліги і для команди зі Львова було виділено одне вакантне місце. Тоді, у нашому місті була лише одна команда СКА базована на військовослужбовцях.

Але, це був не вихід, бо багато солдатів завершувало службу і стабільності не було. Тоді, керівництво міста вирішило створити свою команду, де могли би грати всі хто забажає.

Вже через шість років (1969 року) команда ФК Карпати виграє найпам’ятніший свій трофей – Кубок СССР, яким пишаються ще досі.

Ваш автор теж час від часу ходить на футбольні поєдинки за участю команди нашого міста і також має що пригадати.

Також читайте:   Футбол. Ліга Чемпіонів. Копенгаген - Дніпро. Прев'ю

Зокрема, запам’ятався матч у 1998 році, коли Карпати у себе на стадіоні «Україна» зіграли внічию 0-0 із дніпропетровським Дніпром. Саме це очко дозволило команді тоді ще Маркевича вперше в історії України здобули бронзові медалі.

Мені тоді було всього лише 11 років, але ці миттєвості добре пам’ятаю. Також ніколи не забуду поєдинку за участю Карпат проти Динамо. Якщо не помиляюся це також було в тому ж «бронзовому» сезоні. Тоді, на стадіоні «Україна» яблуку не було де впасти.

Шевченко, Ребров, Гусін, Белькевич та компанія на чолі з метром Лобановським програли Карпатам із рахунком 1-2. Що творилося тоді на стадіоні важко передати словами.

Єврокубки. І хоч Карпати не так часто у них грають, але все ж як не згадати буквально нещодавні виступи команди у Лізі Європи. Так, особливих результатів тоді команда не показала, але львівський глядач побачив такі команди як: Галатасарай, Боруссія Дортмунд, Севілья, ПСЖ.

Це також не забудеш.

Зараз команда показує не дуже хороші результати, постійно змінюються гравці, тренери, але сподіваюся що ще не один раз ми зможемо піти на стадіон і будемо йти з нього у хорошому гуморі, адже Карпати переможуть.

З днем народження, Карпати!!!

Фото: fckarpaty.lviv.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Підсумки роботи блогу Воробуса у січні

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*