Утилізація батарейок: де це можна зробити у Львові - Блог про Львів

Утилізація батарейок: де це можна зробити у Львові

Батарейка

На блозі ми багато жартуємо, але є і серйозні теми на які треба таки говорити, а це, зокрема, проблеми екології. Ми живемо в Україні і хочеться, щоб наша земля була чистою, хочемо з впевненістю у майбутнє залишати після себе нащадків і так далі. А як це зробити?

Правильно, розпочати прогрес із себе.

Вчора мені на пошту прийшло повідомлення від людини, яка назвала себе «Сявач».

Текст був наступного змісту, далі цитую: «Привіт старий! Христос Родився! Слухай така проблема хочу щоб ти підняв тему на своєму сайті. Утилізація батарейок та енерго-зберігаючих ламп. У мене уже вдома багато ламп та батарейок, викидати впадло, занато шкідливі, організуй тему може до владних структур якось дійде! У німцях та Польщі є спеціальні контейнери у супермаркетах, а в нас взагалі жопа з цим. Шукав в неті найшов тільки для батарейок і то далеко їхати потрібно!

P.S. Надіюся ти якось зарадиш цій БІДІ».

Те, що Воробус старий – це факт, але спробую у цій проблемі розібратися. Питання утилізації і справді важке. Але, Воробус не владний керівник, а всього лише людина, яка має доступ до інтернету і висловлює свої думки та думки читачів.

Що ж, спробуємо як і пан «Сявач» знайти куди викидувати батарейки. Я впевнений, що більшість львів’ян цим не переймається, а викидує їх просто в сміття. Такий вже у нас менталітет, що моя хата з краю, а я нічого не знаю. Викинув і пішов собі.

Також читайте:   Льодовий палац (Ice-house) у Львові

А ви собі уявіть, читачі блогу, що 1 батарейка забруднює 400 л води або 20 метрів квадратних ґрунту. А ми ж тут живемо.

Чесно вам скажу, питання для мене стало дуже цікавим і спробував пошукати в інтернеті інформацію за запитом «Утилізація батарейок». Цікаво, але подібні акції у місті Лева проводилися і не раз. Чому ж тоді про це так мало знало мешканців? Особисто Воробус цього не чув.

От ви йдете центром міста, їдете транспортом, можна ж було би замість набридливих політиків повісити інформацію про пункти прийому батарейок. Так, грошей заробиться менше, але ж екологію власну збережемо.

Читаю далі інтернет.

Знаходжу інформацію що станом на 14 листопада минулого року утилізація проводиться у п’яти точках, а саме:

У магазині «Батарейка», в ТЦ «Південний» та магазинах техніки ШОК та КРЕЗ.

Багато це чи мало? Та мало і навіть дуже. Неозброєним оком можна помітити, що всі ці магазини чи комплекси знаходяться переважно у центрі міста. Було би добре якби хоча б у кожному супермаркеті стояли урни для використаних батарейок.

Колись як буду у центрі обов’язково гляну чи є там пункти прийому і як саме вони працюють. Можливо там треба щось у них купити, а тоді є можливість викинути стару батарейку? Поживемо, побачимо.

Збережемо себе і своїх дітей!!!!

P.S. Щодо енергозберігаючих ламп, то знайшов лише один пункт прийому, він знаходиться за адресою – ТзОВ НТП «Галекоресурс» м. Львів, вул. Д.Апостола, 7.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Пилип Арсенійович 08.01.2013 пише:

    не користуватися батарейками, купляти все механічне 8) 😉

  2. Архіваріус 09.01.2013 пише:

    Молодець Воробус! Хоча і не по дорозі, але принаймі раз на місяць, коли буду на Південному, то обов’язково скину там вживані елементи. Бережімо нашу Україну, бо вона у нас одна. Другої не буде.
    Пилип Арсенійович, а Ви по Львову напевно на конях переміщаєтесь? То самий екологічно чистий вид транспорту. 🙂

  3. UP 10.01.2013 пише:

    Батарейки збираю вдома в коробочку, як накопичиться багато – несу в “Батарейку”. А от з лампами проблема справді існує – та організація на Д.Апостола знаходиться дуже далеко, і утилізація… ПЛАТНА о_О

  4. Vorobus 10.01.2013 пише:

    UP, а яка ціна утилізації???

  5. Вікторія Кнедлик 13.09.2013 пише:

    місць, куди можна віднести вживані батарейки, вже побільшало – http://zakupy.lviv.ua/2012/07/zuzhyti-batarejky-u-lvovi-obminyuyut-na-znyzhky/

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*