Як вибрати мобільний телефон?

Вибір мобільного телефону

Сьогодні мобільний телефон мають практично всі, незалежно від віку і соціального статусу. Багато людей мають трохи більше, ніж один телефон – два і навіть три. 🙂

Деякі люди воліють користуватись телефоном, який, можливо, не надто функціональний, проте, до якого вони вже звикли, і користуються не один рік. Але є люди, які відчувають потребу змінювати з певною періодичністю свій телефон на більш сучасний.

Як Ви вже зрозуміли, в цій статті я розгляну проблему вибору телефону із врахуванням тенденцій світу мобільних телефонів.

Вибираючи собі новий телефон, потрібно спочатку зрозуміти, що вам потрібно, які функції Ви будете використовувати, а які Вам потрібні “для понтів”.

Смартфони – це вид мобільних телефонів. Якщо Ви хочете переглядати на телефоні документи Microsoft Office, відео у високій якості, або активно користуватися серфінгом в Інтернеті та мати можливість встановлення безлічі функціональних додатків і при цьому здійснювати дзвінки, то вам потрібний саме смартфон.

Nokia Asha 306Якщо ваші потреби не виходять за межі здійснення дзвінків, написання смс, слухання музики, перегляду відео у невисокій якості, та поодиного перегляду веб-сторінок- то вам потрібний звичайний мобільний телефон. Вартість не смартфонів буде різна, залежно від параметрів, починачи від 200 гривень. За таку ціну ви купите телефон, з якого зможете дзвонити і писати смс. Якщо ви хочете мати модуль Wi-Fi, та ще й сенсорний екран для більш зручного серфінгу, то прийдеться викласти суму близько 800 гривень. Таким телефоном є, наприклад, Нокіа 306, який належить до групи телефонів, які по функціональності стоять між звичайними телефонами і смартфонами. Проте, якщо доплатити якихось 100 гривень, то вже можна взяти справжній смартфон на операційній системі Андроід (!)

Також читайте:   iPhone 12 Pro Max бу в BigMag - не пропустіть можливість купити вигідно!

Якщо вам потрібний смартфон, то треба взяти до уваги, що крім ос Андроід, є ще Windows Phone, iOS, і також Symbian та Bada. Я Вас не здивую, якщо скажу, що з усіх них Андроід є найпопулярнішою. На даний момент смартфонів за 100-150$ на якійсь ОС, крім Андроід, нема. Тому, якщо ви хочете смартфон, але грошей небагато, – то це однозначно має бути смартфон на ос Андроід. Але якщо ви хочете смартфон з сучасною версією Андроід 4.0, і вище, то прийдеться викласти суму не менше 200$.

До мінусів смартфонів ми віднесем те, що акумулятор триматиме заряд батареї набагато менше, у порівнянні з не смартфонами, а також те, що смартфони частіше зависають і глючать.

Якщо ви вже зібралися купити смартфон, то детально дивіться характеристики: частота процесора, кількість оперативної та вбудованої пам’яті. Також велике значення має розмір екрану. Зрозуміло, що великий екран незручний для управління однією рукою, а маленький – для серфінгу та перегляду фільмів. Тому для звичайних потреб треба вибирати щось середнє, з розміром екрану 3.5 -3.7 дюймів.

Додам ще, що при купівлі мобільного телефону дивіться на телефони відомих виробників. Але не забувайте, що купляючи такий телефон, ви доплачуєте за бренд, тому варто також подивитися на апарати менш відомих виробників.

А також порада: не завжди варто слухати продавців у магазинах мобільних телефонів. Частенько вони Вам радять ті телефони, які не продаються, і які магазину треба продати.

Тож бажаю вам успіхів у покупці мобільного телефону! 🙂

Автор статті: DПЮ.



Також раджу прочитати:

коментарів - 24 може ще щось напишете?

  1. mobila 26.01.2013 пише:

    а що ви скажете про китайські смартфони?

  2. DПЮ 26.01.2013 пише:

    mobila, китайські телефони, які продаються у львівських магазинах- ціни на них завищені завжди, іноді в два рази у порівнянні з цінами на аукро. а якщо брати через інтернет, то ніколи нема гарантії отримати повністю робочий апарат(а якщо телефон зламається, то майже завжди його відправляють на ремонт у ..Китай.

  3. russo turisto 27.01.2013 пише:

    Эти ваши смартфоны или как их там – это все никому не нужные буржуазые вытрыбеньки, которые нужны только прыщавым подросткам чтобы повы*бываться перед своими сверстниками. Нормальному мужику для общения нужен простой и суровый аппарат, такой как нокия 3310

  4. russo turisto, я б повністю з цим не погодився.

  5. russo turisto 27.01.2013 пише:

    Президент пише:russo turisto, я б повністю з цим не погодився.

    Конечно, потому что ты и есть тот самый прыщавый юнец, которому для самовыражения достаточно блюпупа да ви-фи 😀

  6. russo turisto, дід бив не розбив, баба била не розбила. NOKIA 3310 😛

  7. DПЮ 27.01.2013 пише:

    Президент, я з цим теж не погоджуюся. Хоча б тому, якщо врахувати ,скільки бізнесменів користувались смартфонами Блекбері. А вони ж не ” прыщавые юнцы” !

  8. Архіваріус 27.01.2013 пише:

    Президент, Так,такий телефон дуже надійний, ним можна навіть цвяхи забивати, і нічого йому не станеться. А то купиш собі якогось смартфона – впаде, і вже ніяка “дідьча матір” йому не допоможе. Можна сміливо викидати його на смітник. 😀

  9. DПЮ, ура я знайшов однодумця.

  10. Архіваріус, вбивці його вибирають навіть що там пістолет. 😀

  11. Архіваріус 27.01.2013 пише:

    Президент, Не пістолет, а звичайний ліхтарик, але час від часу від нього користь буває дуже великою… 😀

  12. Jorgen 27.01.2013 пише:

    Архіваріус, ти про шо 😮 😮 😮

  13. Архіваріус 27.01.2013 пише:

    Jorgen, Та про функції мобільного телефона… 😀

  14. Jorgen 27.01.2013 пише:

    Архіваріус, в тій лопаті ще не було ліхтаря

  15. Jorgen, ще не бачив щоб з лопати дзвонили

  16. Архіваріус 27.01.2013 пише:

    Президент, А ти спробуй… 😀

  17. russo turisto 27.01.2013 пише:

    В 90-е годы именно с “лопат” мы и звонили. А сейчас и днем с огнем нормального аппарата не сыщешь. Кнопки на клавиатурах делают миниатюрные, только барышни умудряются по таких нажимать, или дистрофики разные, для человека с нормальной рукой попасть по такой клавише дело весьма сложное, или еще хуже того тачфоны :mrgreen:

  18. DПЮ 27.01.2013 пише:

    russo turisto, я з вами згідний, що зараз фактично нема нормальних не сенсорних телефонів..я , як і ви, не є прихильник тачфонів.
    але якщо згадувати що було колись, то КОЛИСЬ ми узагалі дзвонили тільки з домашнього телефону, причому колись там кнопок не було , а був диск..але ж ніхто не жалівся ,що кнопок нема..
    та й якщо вже мова зайшла про розміри, то зараз є такі телефони як ,наприклад, teXet TM-B111- ніхто не скаже ,що там маленькі клавіші.

  19. russo turisto 28.01.2013 пише:

    А мне, как это не страннно “вертушка” по душе… 😡

  20. Vladimir 13.05.2013 пише:

    отличная стаття.

  21. Volodymyr-DX 20.07.2013 пише:

    При бажанні можна і дешево купити смартфон. Десь пів року тому в Алло я купив смартфон Alcatel 890D ціною 599 грн по акції, з ОС Андроїд, 2.8 дюйма. Тримає 7-8 днів якщо рідко звонити. Без розмов 11 днів. Спеціально тестував. Хороший смартфон, дешево і сердито. 8)

  22. Валерий 25.06.2014 пише:

    а як вам майбутній айфон-лопата?)

  23. Николай 25.06.2014 пише:

    хороші поради, мені допомогли! уже місяць як користуюсь THL W200S…апарат просто супер за свої гроші!

  24. Volodymyr-DX 27.06.2014 пише:

    Вже самсунг анонсував смартфон-лопату на 7 дюймів.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*