Чи здатна мавпа стати людиною? - Блог про Львів

Чи здатна мавпа стати людиною?

Чи здатна мавпа стати людиною?

Сьогодні, 12 лютого, виповнюється 104 роки від дня народження фантаста-натураліста сера Чарльза Роберта Дарвіна (1809-1882). Сучасний світ величає цього чоловіка науковцем. Колись давно під час навколосвітньої морської подорожі 1831-1836 років його так закачало, що він написав цілу теорію про походження людини.

Історична наука стверджує, що первісна людина з’явилася десь півтора мільйони років тому. Можливо на Африканському, можливо на Австралійському континентах. Історично доведено, що перша первісна людина на українських землях проживала на Закарпатті в районі сучасного села Королеве. Було це 1 мільйон років тому.

Саме із появою первісних людей можна говорити про початки суспільно-цивілізаційного розвитку тих чи інших земель. Це поле діяльності науки історії. Бо період амеби зеленої, хижих птеродактелів та добрих травоїдних мамонтів – це прерогатива біологів, зоологів (тобто природознавців).

Першим і невирішеним остаточно питанням донині є проблема звідки ж взялася сама ЛЮДИНА.

Про це написано масу книжок. Існує купа досліджень і домислів. Серед них можна виділити три основних концепції, які згруповуються в такі напрямки: релігійний (теологічний), космічний (фантастичний), еволюційний (дарвініський).

Релігійна (теологічна) теорія походження людини базується на твердженнях створення людини надлюдським Розумом – Богом. У залежності від цивілізаційно-інтелектуального розвитку того чи іншого суспільства є відмінності тільки в деталях. Але для основних світових релігій – мусульманства, християнства, буддизму, конфуціанства – Людину створював Творець, але по-різному. Для прикладу, за Старим Завітом Бог спочатку створив Адама, а потім з ребра його (єдина кістка в організмі людини, що немає мозку) – Єву.

Теологічна теорія немає жодного матеріально-наукового підтвердження, Але людина віруюча повинна саме таку концепцію сприймати і сприймати «на віру».

Також читайте:   Як це бути на забаві й не пити

Єдиною теорією з матеріальними підтвердженнями походження людини є космічна (фантастична) концепція. Як би це не видавалося дивно-смішним, Але півторамільйонні печерні й наскальні примітивні малюнки первісної людини зображували їй подібних істот із шоломами і антенками на головах, є примітивні зображення літальних апаратів. Первісна людина мусіла б це бачити, щоб примітивно зобразити! Відповідно багато вчених стверджує про появу земної людини від можливого фізіологічного контакту представників неземних цивілізацій з тодішніми людиноподібними мавпами.

Еволюційна теорія Дарвіна базується на його праці «Походження видів шляхом природного добору». Суть проста як ровер – мавпа почала працювати і еволюціонувала у людину. Навіть один із класиків марксизму Фрідріх Енгельс написав опус після Дарвіна на тему: «Роль праці в процесі перетворення мавпи в людину».

Цікаво те, що дарвінізм найбільш визнаний як домінуюча „наукова” концепція (без жодних біологічно-наукових та археологічно-історичних підтверджень) походження людини. Вона викладається від середніх шкіл, Оксфорду і Кембриджу із Сорбонною до Технікуму легкої промисловості у Львові.

Як би там не було, а інтелектуальне людство таки любить приколи. Цікаво тільки, чому людиноподібні мавпи протягом хоч би останніх ще півмільйона років до наших днів не еволюціонують. Певне працювати не хочуть…

P.S. Один із племінників Чарльза Дарвіна антрополог Френсіс Гальтон у книзі «Спадковість генія», стверджував, що його дядько Дарвін є нащадком київської княжни Анни Ярославни. Гальтон пояснював мудрість англійського природознавця тим, що Дарвін походить від найрозумнішої жінки свого часу – королеви Анни, доньки Ярослава Мудрого.

Україна знову рулить. Цікаво, що придумали нащадки Роксолани. Певно кальян.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. олейко 12.02.2013 пише:

    Автор настільки некомпетентний, що навіть висміяти обгрунтовано теорію Дарвіна не зміг.
    1. В праці Дарвіна сказано, що у мавпи і людини спільний родич, а не що людина пішла від мавпи – перекручувати це все стало вже традицією недалеких людей.
    2.”без жодних біологічно-наукових та археологічно-історичних підтверджень” хтось явно курнув зайвого, коли це писав. Це теорія Дарвіна не має підтверджень? Оцим ви мене просто вбили. Біологічно процес еволюції відтворили і довели вже давним-давно. Археологічно знайдено вже сотні решток, які підтверджують цю теорію, до того ж знайдено проміжні ланки, які теологи так в упор не бачать.
    Одним словом – чепуху несете. Навіть Ватикан 4 роки тому визнав теорію еволюції єдино правильною та неоспорюваною теорією! Ватикан, розумієте? До католиків хоч пізно, але дійшло…до православних буде доходити років ще едак 100-200. :rolleyes:

  2. Тарас 12.02.2013 пише:

    олейко,
    Сучасні вчені що хочеш доведуть, але це не значить, що треба вірити усьому що нам кажуть.
    Щодо визнання церквою теорії, цитую:”Еволюційна теорія Чарльза Дарвіна не суперечить біблійній версії створення світу і живих організмів”. Скопійовано звідси: http://www.unian.ua/news/300276-vatikan-viznav-teoriyu-darvina.html
    Де сказано, що: “Ватикан 4 роки тому визнав теорію еволюції єдино правильною та неоспорюваною теорією!”? Це навіть звучить смішно. В Святому Письмі чітко і ясно сказано, що саме Бог створив людину за своєю подобою, і причин не вірити цьому у віруючої людини не повинно бути.
    І питання про те, чому решта мавп досі мавпи, досі відкрите. Чи така “маленька” невідповідність теорії реальності є нормальною?

  3. Пан П 12.02.2013 пише:

    Мавпа наврядчи здатна стати людиною, а от людина мавпою – цілком, цьому навіть є приклада 😡

  4. Пан П, я так хотів сказати!

  5. Пан П 12.02.2013 пише:

    Бачиш, телепатія працює 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*