Divide et impera! - Блог про Львів

Divide et impera!

Divide et impera!

Наші парламентарні мужі вже дістали. Як одні, так і другі. Тільки обралися в кінці минулого року і ще досі не навели з-поміж себе (себто у Верховній Раді) порядку, а вже друться у президентське крісло.

На виборах президента 2015 року, однозначно мудрий виборець буде голосувати за того, хто щось позитивного вчинить для людей.

У провладних групах (регіоналів і комуністів) зараз йде напружена робота з підриву політичного іміджу опозиції. Донецькі і серпо-молоткасті усі свої зусилля спрямовують, щоб кожному з опозиційних лідерів вдовбати думку, що саме він і ніхто інший є реальним конкурентом діючому президенту. З цим завданням успішно справляються як політтехнологи, так і «джинсові» журналісти.

Якщо до мозків опозиціонерів Кличка, Яценюка і Тягнибока не дійде, що балотуватися має хтось один, то гріш їм ціна. І нам, як виборцям.

Зрозуміло, що доля майбутнього президента України буде вирішуватися у другому турі виборчої кампанії.

Влада зараз найбільше боїться Кличка. Політик з поміркованими поглядами, здоровий фізично і морально, вихований у цивілізованому бізнес-середовищі, ще й мудро обходить гострі національні питання, але завжди демонструє свою офіційну українськість – може отримати симпатії більшості громадян (в тому числі західняків) у другому турі виборів і навіть легко обійти Януковича.

Слизький Яценюк представляє «бренд» політичної сили, яку люди пам’ятають з Майдану-2004. Якщо Юля-коса буде у в’язниці (а воно так, скоріше, і буде), то Сєня, пройшовши у другий тур, має солідні шанси випередити нині діючого президента.

Також читайте:   21 травня - кінець світу?

Владі найбільш вигідний Тягнибок. Хлопака з чіткими націоналістичними поглядами є «страшилкою» для усіх, хто не позиціонує себе з українським національним радикалізмом. (А таких виборців у країні більшість. Нажаль, це факт). Тому, коли Тягнибок заявив своє бажання йти у президенти України, прорегіональні засоби інформації (а їх теж, нажаль, більшість) за це вхопилися і почали «обсмоктувати» цю ідею та переконувати не тільки громаду, але й самого лідера «Свободи» про єдино правильність його рішення.

Реально другий тур президентських виборів виграє будь-хто, тільки не Тягнибок. Він зашкодить. Поневолі амбітна (у доброму розумінні) «Свобода» може нашкодити Україні і через політичний прорахунок привести до влади на другий термін Януковича.

Хоч Верховна Рада ще нормально не працювала, політичні лідери трьохголової опозиції уже потрапили у пастку як особистих президентських амбіцій, так і під «мудре» ручне керування політтехнологів і політиків влади від Партії регіонів. То недобре.

P.S. Римські імператори колись утримували свою деспотичну владу за рахунок штучно культивованих у державі чвар між сильними політиками і воєначальниками. Крилатий вислів «divide et impera» (поділяй і владарюй) відомий давно.

Нашим опозиціонерам негайно треба вчити латину!

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 22.02.2013 пише:

    Дуже гарна стаття. Реалістично показує стан справ у нашій державі. Голосуєм за Кличка! 🙂

  2. zars 22.02.2013 пише:

    Архіваріусе, дякую за добрі слова. Ні в якому разі не хочу, щоб даний опус сприймали як агітацію за когось із політиків.
    На мою думку, в Україні на даний момент немає людини, що здатна об’єднати громадян держави і бути прагматичним,харизматичним лідером.
    Є тільки надія, що все зміниться до виборів…

  3. Архіваріус 22.02.2013 пише:

    zars, Так, лідерів нам явно бракує, зате підерами хоч греблю гати.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*