Конфлікти дітей із батьками: як їх уникнути? - Блог про Львів

Конфлікти дітей із батьками: як їх уникнути?

Конфлікт

Досить таки часто виникають конфлікти між батьками та дітьми. Чому так? А все просто, у перших свій погляд на життя, а в других – свій.

Як вирішити ці конфлікти, як зробити так щоб їх взагалі не виникало про це та не тільки читайте далі.

Розпочну із того, що дітям варто зрозуміти, що їхні батьки не так виховувалися як вони. З кожним роком у світ приходить щось нове, нова мода, нові технології і так далі. І якщо батьки в часи своєї молодості приходили додому до 10 вечора, то зараз все змінилося.

Молодь любить тусуватися у клубах до ранку і це вона вважає цілком нормальним. Батьки переживають, починають кричати, сваритися і так далі. Їх також можна зрозуміти з одного боку. Світ зараз такий, що від людей можна будь-чого очікувати, тим більше вночі.

Ще однієї проблемою через які виникають конфлікти є вживання алкогольних напоїв. Не секрет що молодь любить попити пивка, коктейлів і так далі. Батьки цього не розуміють і починаються суперечки.

«Ти алкоголік, як ти можеш пити пиво взимку, чому так і так далі». Бувало у вас таке? Я думаю хто був молодим, той прекрасно все це розуміє.

І знову ж таки, батьків можна зрозуміти, бо вони не хочуть щоб їхні діти стали залежними, а вулиця, повірте, може зробити з людини багато чого: від алкоголіка до наркомана. З останніми зараз також важко, бо молодь любить їх вживати.

Також читайте:   Зустріч блогерів у Львові

Комп’ютерні ігри. Є такий вік десь у віці так років 16-ти і до 20-ти, що підлітки захоплюються комп’ютерними іграми. Це треба перерости, а батькам навпаки не треба сваритися, а просто заохочувати свою дитину робити щось інше, а не сидіти цілий день за ПК.

Особисте життя. Це також зараз тема номер один між батьками та дітьми. Перші вважають, що жити до весілля не треба, що треба мати якісь моральні правила, а другі з цим не погоджуються і кажуть що навпаки треба пожити, поспати і так далі.

Одним словом, суперечок є дуже багато, які деколи переростають у великі конфлікти, обіди і так далі.

Який вихід? Моя думка, з батьками просто треба сісти за круглий стіл і просто з ними поговорити відверто на теми, які їх турбують.

Є ще вихід залишити дім і жити самому, але це не діло. Вам просто грошей не вистачить на це та і дім є дім, тут завжди на вас чекають і люблять.

Або ще один варіант, одружитися і жити своїм життям з своєю половинкою. Ось тоді точно, батьки будуть за вас спокійні, хоча…. бувають різні ситуації.

А у вас виникають конфлікти із батьками?

Фото: svit24.net.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. zoe 26.02.2013 пише:

    ага)..
    з нами живе бабця, вона ставить мені зауваження навіть щодо того скільки я маю митись, вона чомусь вважає, що я зачасто це роблю. А от ви як вважаєте скільки потрібно митись?) Смішно).

    І ти ще, Воробусе, про таку проблему не згадав як те, що батьки часто сваряться з дітьми за те, що вони ліниві (прибирати не хочуть, наприклад). Також є батьки, які постійно кричать на своїх дітей (наприклад, військові),
    їх дуже важко переконати в тому, що вони не праві, адже вони старші.

  2. zars 26.02.2013 пише:

    zoe нагадала мені одну мульку:

    😀 😆

  3. zoe, раз в місяць нормально 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*