Успіхи українок на чемпіонаті світу з біатлону - Блог про Львів

Успіхи українок на чемпіонаті світу з біатлону

Олена Підгрушна перемагає

Вихідні минули, тому настав час розповісти про їх відлуння. У зв’язку із відсутністю вашого автора за ПК не міг написати про цю подію, але от тепер про неї згадаю.

Справа у тому, що зараз у місті Нове-Мєсто, що у Чехії триває чемпіонат світу з біатлону. Само собою, що участь у цих змаганнях приймають також українські спортсменки.

Чесно вам скажу, читачі блогу, після того, як у двох поспіль гонках українці нічого не виграли навіть і не думав, що все завершиться згодом таким тріумфом української жіночої команди.

Ще в суботу, у спринтерській гонці на 7.5 кілометрів чудову стрільбі і біг продемонстрували наші дівчата.

Третє підсумкове місце посіла – Віта Семеренко, яка жодного разу не схибила на вогневому рубежі. Від лідера гонки вона відстала всього лише на 22 секунди. Але, знали б ви хто ж цим лідером був.

Увага, пауза…. Олена Підгрушна, яка також жодного разу не схибила і продемонструвала просто чудову гонку. Друге місце, а його посіла «машина» Бергер вона випередила на 6 секунд. Норвежка схибила раз і це завадило їй стати чемпіонко світу.

Приємно, що не кажіть за наших дівчат, особливо коли відбувалося нагородження, гімн України і вручення медалей.

Також читайте:   Гранд ліга ОАКЛ 2021. У матчі лідерів «Галицька здоба» поступилася «NG Metal»

А вже вчора відбувалася гонка переслідування, і знову ж таки наша збірна не залишилася без медалей. Цього разу їх вже було не дві, а одна, але все рівно, приємно…

Гонка переслідування – специфічна гонка, все відбувається дуже швидко і якщо ти лідируєш протягом цілої гонки, то потім похибка на вогневому рубежі може викинути тебе навіть із числа призерів.

Так ледве не сталося із нашою Оленою, вона лише на останніх секундах вирвала третє місце в росіянки Ольги Зайцевої, яка посіла 4-те підсумкове місце.

Якби Підгрушна так стріляла як в спринті, то у перемозі ніхто би не сумнівався. А так, провальною стала третя стрільба, де українка схибила двічі.

Щодо першого місця, то його прогнозовано отримала Бергер, друге місце посіла – Крістіна Палка з Польщі. Норвежка схибила тричі, а полячка – двічі. Але, за рахунок високих швидкостей змогли випередити нашу спортсменку.

Чемпіонат світу продовжується і сподіваюся це були не останні медалі нашої збірної на цих змаганнях. Спеціалісти кажуть, що дуже великі надії покладаються на естафетну гонку в жінок. Що ж, поживемо, побачимо, можливо саме там нам вдасться здобути ще одну золоту медаль.

Вболіваймо за наших!!!

Фото: radiosvoboda.org.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*