Як провести день Валентина у Львові

день Валентина у Львові

Наближається день Валентина, який асоціюється з валентинками, поцілунками та романтичними подорожами. Щоб порадувати кохану людину, не обов’язково організовувати поїздку в заморську країну. Адже і у Львові є чимало романтичних місць, де закохані можуть провести незабутній уїкенд та насолодитися атмосферою дня Святого Валентина.

Перший пункт призначення – знаменита львівська площа Ринок. На площі Ринок можна побачити Балкон закоханих. Легенда свідчить про те, що саме на цьому балконі польський король Владислав IV побачив чарівну дівчину, яка відразу полонила його серце.

На цій же площі можна побачити унікальну споруду – «Лавочка закоханих». Десять ковалів з “Товариства Залізного Лева» зробили цю лавку спеціально для закоханих пар.

Лавочка закоханих

Лавку на ланцюгах тримають два металевих лева, які за переказами скріплюють закохану пару. Закохані вважають своїм обов’язком хоча б декілька хвилин посидіти на цій лавці, щоб отримати заступництво і силу левів. А також сфотографуватися. Тому ця лавка майже ніколи не буває порожньою.

Зацікавить закоханих також Італійський дворик, який був створений ще у XVI столітті згідно зі зразками двориків Риму та Флоренції. Цей дворик знаходиться на площі Ринок у будинку №6, його ще мешканці Львова називають «Королівська кам’яниця» або «Будинок Корнякта». Цей дворик по праву вважається одним із самих самим романтичних місць стародавнього міста.

Італійський дворик

З Італійським двориком пов’язана романтична історія таємного кохання француженки Марії Казміри і польського короля Яна Собеського. Тут, в цьому дворику проходили зустрічі закоханих. І якщо ви вийдете на один з балкончиків і прислухаєтеся, то зможете почути шепіт. Стіни дворика до сьогоднішніх днів зберігають любовні визнання Марії і Яна.

Якщо ви хочете, щоб ваші почуття ніколи не в’яли і били ключем, то вам слід підійти до чотирьох фонтанів, які розташовані на кутах Ратуші, і попросити про заступництво у грецьких богів Нептуна, Амфітрити, Адоніса та Діани. Вони обов’язково почують і виконають ваше прохання.

Нептун Діана

Згідно з переказами, у давні часи у місті чомусь пропала вода. Жителі міста приходили до фонтанів і просили богів, щоб вони втамували їх спрагу. Боги послухали прохання жителів і вода стала знову бити з фонтанів. І з тих давніх пір народилася традиція довіряти свої потаємні мрії грецьким богам.

Також читайте:   Шахтар 5-1 Карпати

Особливою популярністю серед закоханих пар користується статуя Божої Матері з фонтаном на Марійській площі. Тут, на цьому місці два століття тому почало бити джерело. Спочатку там був споруджений колодязь, а трохи згодом, поставили статую Божої Матері. І з тих далеких часів закохані пари приходять сюди, щоб отримати благословення на довге і щасливе життя.

статуя Божої Матері

Також обов’язково пройдіться по вулиці Ференца Ліста. Згідно з легендою, один молодий львівський архітектор закохався в англічанку з Лондона. Красуня відповіла йому взаємністю, а щоб кохана не сумувала по своєму рідному місту, архітектор спроектував вулицю Ференца Ліста, яка нагадувала невеликий шматочок Лондона.

Ні кого не залишить байдужим вечір, проведений на оглядовому майданчику Високого Замку. Романтична панорама стародавнього міста вабить закоханих на найвищу точку міста кожен день, а 14 лютого особливо. Тут, на огорожі оглядового майданчика, ви можете повісити замочок зі своїми іменами, щоб ваші почуття назавжди виявилися високими і міцними.

Ще можна відвідати кафе «Мазох» на вулиці Сербській. При світлі червоних ліхтарів, спостерігаючи на стінах пікантні картинки делікатних частин жіночого туалету, вам подадуть різні страви та десерти з «гострими» назвами.

Леопольд фон Захер-Мазох

Письменник Леопольд фон Захер-Мазох, у своїх творах оспівував радості плотських утіх. Він народився у Львові і хоча свої дні він доживав у Німеччині, серце його залишилося тут, де він вперше з’явився на світ. Тому це кафе, назване на його честь, буде досить інтригуючим доповненням до Вашої програми дня Святого Валентина.

Приїжджайте до Львова, відвідайте всі ці романтичні місця, і якщо ви закохані, то ваші серця назавжди наповняться благодаттю і любов’ю.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*