Яку іграшку купити дитині до 1 року - Блог про Львів

Яку іграшку купити дитині до 1 року

Іграшка

Вчора Воробус такий дрімає в хаті після роботи, дзвонить знайомий і задає мені дуже цікаве питання, цитую: «Ігор, у мене в брата народилася дитина, що мені подарувати їй?».

Звісно, що ваш автор здивувався що мене подібне питають, але як додав мій знайомий, ти про все пишеш, повинен би був це знати.

Що ж, спробую у цьому допомогти.

Розпочну із того, що Воробусу з самого дитинства дарували лише дерев’яні іграшки, тому у мене і таке важке було дитинство. 😀 Жартую звісно що, але варіант подарувати щось дерев’яне – хороший, бо діти до року так і хочуть щось з’їсти, все тягнуть до рота і так далі.

Єдиний тут негатив – це те, що ці от дерев’яні іграшки є дорогими.

До року треба купляти щось таке щоб згодом дитина це не з’їла, іграшки були екологічно-чистими і не дрібними, бо згодом можуть виникнути проблеми.

З 1 до 3 місяців дитина вчиться стежити очима за об’єктами, здійснювати з ними перші дії.

На допомогу тут прийдуть легкі брязкальця, які малюк зможе тримати в руці або які можна надіти на зап’ясті або ногу, щоб при їх рухах лунав дзенькіт.

З 3 до 6 місяців малюк стає більш активним: перевертається, махає руками і ногами, намагається кудись повзти на животі. У цей період запропонуйте йому іграшки яскравих, насичених кольорів, різні за формою і за фактурою.

Також читайте:   Непересічні життєві історії: віддзеркалення дивовижності

Добре, якщо вони будуть ще і видавати звуки. Наприклад, простеньке дитяче піаніно приведе дитину в захват. А якщо ви вирішили купити дитині м’які іграшки, то знайте, варто давати лише ті, які легко миються від пилу і слини. Такі можна знайти у будь-якому магазині іграшок чи замовити в неті, наприклад, в Інтернет-магазині іграшок KidsMarket.com.ua.

У віці 6-9 місяців прийшла пора купити дитині формочки різних розмірів, пірамідку, кубики, щоб будувати вежі.

Тут малюк готовий повторювати за дорослими цілеспрямовані дії з предметами, а не просто обсмоктувати або трясти їх. Навчіть дитину катати м’ячик, натискати на кнопки, крутити різні ручки.

З 9 місяців до року більшість діток вчаться самостійно ходити, тому їм потрібно тренуватися в утриманні рівноваги. Різноманітні стрибуни і ходунки, гойдалки, іграшки-каталки на паличці послужать гарною підмогою в цій справі.

Продовжуючи тему вибору іграшок варто сказати, що на вибір іграшки також впливає той факт, що вони мають бути міцними, легко митися, фарба не повинна легко стиратися.

В період до року важливо не давати просто дитині іграшку, а треба також з нею бавитися,. Зараз малюк тільки починає взаємодіяти зі світом, і батьки повинні стати його головними вчителями та помічниками.

Хай щастить….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*