Бюджет боргів-2013 - Блог про Львів

Бюджет боргів-2013

Львівська міська рада

Наше рідне місто Лева ще досі не має офіційно затвердженого бюджету. Львів’яни уже третій місяць спокійненько ходять собі на роботу, святкують, тратять чесно зароблені гроші, тішаться життям, а основного фінансового документу місто не має.

Ми, справді, цього не відчули. Нам якось всеодно. То на перший погляд. Але ж місто має у власності комунальні обслуговуючі, навчальні, медичні, соціальні заклади. І грошенята на них виділяються у ручному режимі. То не добре. Адже, якщо є чітко затверджені депутатами міськради статті бюджету, то вкрасти чинуші буде важче. (Ну я все ще в це вірю…)

Процедура узгодження позицій між мером і депутатами затяглася. Кожен тягнув ковдру собі і декларував тільки свою єдино правильну позицію, наполягаючи про потребу дбайливого ставлення до львівської громади. Деколи аж сльозу хотілося пустити, слухаючи як наші хлопаки з ратуші печуться про моє благо.

Зрештою десь у лютому бюджетна комісія ЛМР таки запропонувала проект розподілу коштів у місті Львові. Трохи вони там загнули про потребу фінансування самого виконавчого апарату і після втручання депутатів аж 3 млн. гривень віддали з цієї статті на інші потреби. Тих 3 млн. досить «знакові» гроші, хоч і не великі з точки зору всього бюджету. Просто дивно-смішно робиться, що спочатку для чинуш вже дуже були ці гроші потрібні, а потім задля «компромісу» можна без них і обійтися…

Також читайте:   Ціни на бензин в Україні: як надалі змінюватиметься вартість палива

Загалом обсяг доходів міського бюджету Львова на 2013 рік становитиме 2 млрд. 747 млн. грн. Обсяг видатків – 2 млрд. 814 млн. грн. Різницю, напевно, компенсують «прозорими» земельними аукціонами і буде все добре. За рахунок цих грошей Львів буде гасити борги вже 2013 року – це 70 млн. гривень. Далі заплатять так звані «гарантовані борги» комунальних підприємств – це 133 млн. гривень.

Міські чиновники кажуть, що місто має великі (але не уточняють скільки) борги перед виконавцями робіт за 2009-2010 роки. Тому хоч 50 млн. грн.. потрібно спрямувати на погашення цих статей.

Потім ще якісь борги-зобов’язання, потім фінансування 32-ох управлінь з їх відділами, зарплати бюджетників… і що там тих майже 3 млрд. гривень. Бюджет розвитку пропонується у сумі 350 млн. гривень. Це навіть на полагодження дахів жекам не вистачить. Стає зрозуміло, що у Львові не те що доріг немає за що зремонтувати, але й сємок голубам з ратуші ніхто не купить. Біда…

За цей бюджет мають голосувати на наступному тижні – 19 березня. Казав мені один депутат міськради, що виходу просто немає і навіть якісь перекидки мільйона-другого з однієї статті на іншу нічого на краще не змінить.

О так і живемо.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 14.03.2013 пише:

    Львівянам потрібно буде трохи почекати н пакращення – воно прийде трохи папізже. 🙂

  2. Krikego 20.03.2013 пише:

    Архіваріус пише:
    Львівянам потрібно буде трохи почекати н пакращення – воно прийде трохи папізже. :)

    ой, щось я сумніваюся, що це покращення прийде в найближчі роки :hello:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*