Євроалкогольні стандарти: Росія нас випереджає вдвічі - Блог про Львів

Євроалкогольні стандарти: Росія нас випереджає вдвічі

Євроалкогольні стандарти

Тематика вживання алкогольних напоїв неодноразово піднімалася на блозі. Сам пан Воробус є відмінним експертом з психологічно-фізіологічних аспектів алкогольної проблематики. Його журналістські «розслідування» з цього питання завжди спонукали читачів та дописувачів-коментаторів активізовуватися і висловлюватися про шкоду хмільних напоїв.

Немає сумніву, що надмірне вживання алкоголю є шкідливим. При чому, алкоголіки є реальним соціальним злом суспільства. Медичний аспект, справді, відступає на другий план.

З другого боку, Біблійне «пийте, але не впивайтеся» дає підстави твердити, що «зелений змій» має право на існування. Але вміру. Є думки про лікувально-цілющі властивості «правильного» вживання алкоголю: зняття перевтоми від фізичної праці, психологічних стресів і, навіть, боротьба з певними комплексами…

Український медичний та моніторинговий центр з алкоголю та наркотиків Міністерства охорони здоров’я України провів дослідження про кількість вживання алкоголю українцями та громадянами інших держав.

Українські наркологи використали величину – «умовно чистий алкоголь». Тобто, вчені спираються на 100%-ий показник вмісту спирту у вжитих напоях. За даними Центру середньостатистичний українець протягом року вживає близько 11,5 літрів «умовно чистого алкоголю».

Цього «умовно чистого алкоголю» у міцних алкогольних напоях в Україні вживається трохи більше 7-и літрів. До 2-х літрів припадає на пиво та вино. Інше – на слабоалкогольні напої.

Також читайте:   Алкоголь

Показник «умовно чистого алкоголю» не є придумкою українських науковців. Європейські інституції теж проводять такі розрахунки. Для порівняння: шотландці вживають 22-і літри в рік, угорці – 21-у літру, Молдавани – 19, поляки – 9 (слабаки!).

Наш північно-східний сусіда йде повністю в руслі середньо статистичної європейської похибки – 20 літрів в рік.

Різниця в тому, що «умовно чистий алкоголь» європейців більше сконцентрований у вині і пиві, а в росіян і у нас – в горілці та інших сорокаградусних (і більше) «нектарах радості».

Статистика досить цікава, але напевно прогнозовано-правильна. Як представники східнослов’янського конгломерату ми, українці, завжди вміли вживати міцний алкоголь. І ні в якому разі не заздримо нашому брату з Росиї, що він здатен нас перепити удвічі. Дерзайте, браття! Хоч у тричі!

P.S. Безпечним рівнем щодо суспільства вчені називають 7,5-8 літрів «умовно чистого алкоголю» на душу населення…

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Krikego 20.03.2013 пише:

    цікава статистика.
    я завжди думав що наша нація і росіяни п’ють найбільше. Виходить я помилявся 😕

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*