Новий Папа Римський - Блог про Львів

Нового Папу Римського обрано (відео)

Франциск-І

Сьогодні надворі четвер, 14 березня, знову ж таки снігопади заполонили наше місто. Але, не ця тема зараз широко обговорюється. Є інша і пов’язана вона з димом.

Скажу відверто, не знав що така процедура відбувається, але вона таки є. Йде вчора зранку Воробус на роботу, зустрічає сусіда, а той мене питає, далі цитую: «Ігор, ти там швидше новини читаєш, не знає який там дим пішов білий чи чорний?»

Омг, який дим? З чого пішов і для чого він має йти? Саме такі питання я одразу ж задав питання собі, а потім моєму співрозмовнику. Виявляється дим має йти із печі, де засідає встановленої в Сікстинській капелі, де відбувається голосування за нового Папу Римського.

Білий дим має означати, що Папу обрали, а чорний же навпаки – що не обрали і голосування продовжиться.

Так от, у сьогоднішній статті читайте про те, чи обрали таки Папу Римського, звідки він буде та багато іншого читайте далі.

Так звані вибори нового Папи Римського наступили. Читав навіть що у Ватикані вимкнули мобільні телефони, інтернет, щоб максимально зосередитися на тому кого ж обрати. Народ світу також затих із очікуваннями і всі дивилися лише на дим, який буде йти з печі.

Двічі дим пішов чорний, а це означало що більшості новий Папа не набрав, тому прийшлося знову і знову засідати кардиналам щоб ухвалити кінцеве своє рішення. А всього кардиналів є не багато, не мало, а 115-ть.

Також читайте:   У храм Віри, Надії, Любові у Львові привезли Пояс Діви Марії

І ос вчора після обіду стало відомо, що таки нова більшість є, це мені чимось нагадало нашу Верховну Раду, коли голосують, голосують, поки більшості таки не буде.

Пішов білий дим, а це означає, що новий Папа Римський обраний. Хто ним став люди мали дізнатися згодом, коли понтифік з’явиться перед людьми.

Згодом стало відомо, що новообраний понтифік родом із Аргентини, а саме із міста – Буенос-Айрес. Звати його – Хорхе Маріо Бергольо і йому 76-ть років.

Досі ще не було жодного Папи із іменем Франциск, тому понтифік обрав собі саме це ім’я.

І тепер він буде – Франциск І.

Новий Папа Римський вже вийшов вийшов до людей і з балкону звернувся до людей, які були на площі Святого Петра.

Нагадаю, нового голову Католицької церкви обирають на довічно або ж останній зрікається свого престолу що і зробив минулий Папа – Бенедикт XVI, який вперше за 598 років зробив подібне.

Папа Римський обраний, а насамкінець, пропоную переглянути відео, де ви якраз побачите процедуру того як із печі йде білий дим:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Веселун 18.03.2013 пише:

    Можна подавати на аліменти на старого папу :))

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*