Олександр Божик: розвінчання міфів - Блог про Львів

Олександр Божик: розвінчання міфів

Олександр Божик

Доброго дня, вельмишановні читачі блогу!

Сьогодні хотілось би подискутувати з вами про людину, яка, мабуть, відома усім. Думаю, після прочитання моєї невеличкої статті, для вас нарешті стане зрозуміло, хто ж насправді Олександр Божик – “український Паганіні” чи, може, “Паганіні нашого часу”?

Для початку, подаю витяг з Вікіпедії:

Божик Олександр Анатолійович (*27 липня 1981, м. Львів) – скрипаль-віртуоз, композитор, майстер поєднувати неперевершене виконання та видовищне шоу.

Нема сенсу розповідати про його участь в різноманітних шоу- це знають всі. Як і те, що недавно Олександр Божик зробив нове світове досягнення – зіграв на чотирьох скрипках одночасно, завдяки чому і потрапив до Книги рекордів України. Про цю подію писали на всіх сайтах новин.

Цей безглуздий рекорд є свідченням стану української культури. Ви спитаєте: чому безглуздий?

Скрипкове мистецтво- це не та сфера культури , в якій потрібно ставити рекорди! Завдання доброго скрипаля зіграти твір якісно, а не кількісно, дивуючи публіку грою на кількох скрипках, чи позами їх тримання!

Навіть не музикант, дивлячись на гру Олександра на кількох скрипках, може побачити, що грає він тільки на одній скрипці, а струни інших скрипок він тільки зачіпає смичком!

Також читайте:   GREMO – співак, актор, уродженець Білорусі, підтримує Україну з початком повномасштабного вторгнення

З подібним успіхом можна зв’язати чотири велосипеди між собою, сісти за один, і поставити рекорд одночасної їзди на чотирьох велосипедах! Це смішно, але ж публіка дивиться на гру Олександра Божика, вірить йому.

Свій рекорд він поставив у гучному супроводі інших музикантів. А подумайте: чому не сольно? Відповідь дайте собі самі…

Коли ставиться рекорд по кількості підтягувань на перекладині, я БАЧУ очима процес підтягування. Логічно, коли ставиться рекорд по гранню на чотирьох скрипках, я маю БАЧИТИ чотири скрипки і ЧУТИ гру на скрипках. А як можна почути гру Олександра, якщо супровід чути більше ніж його? Схоже, що його рекорди розраховані на принцип “піпл схАває”, а це вже сумно…

Україна багата талановитими людьми.Безперечно, Олександр теж має талант. Залишилось з’ясувати який саме 🙂 А яка ж ваша думка, поважні читачі, стосовно цього українського таланту?

Автор статті: leopol.



Також раджу прочитати:

коментарів - 21 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 24.03.2013 пише:

    Бачив, і чув гру цього віртуоза – зачаровує. Його дійсно можна назвати українським Паганіні. Має дар від Бога.

  2. leopol 24.03.2013 пише:

    Архіваріус, я мушу Вас засмутити. Олександр, якщо ви це ще не зрозуміли з моєї статті, аж ніяк не ” українській Паганіні” .Якщо матимете час, зайдіть у Львівську національну музичну академію, де він навчався, там Вам підтвердять мої слова.

  3. Архіваріус 24.03.2013 пише:

    leopol, Академія, то така штука, як і наша верховна зрада. А ви напевно дуже йому заздрите.

  4. leopol 24.03.2013 пише:

    Архіваріус, ваші слова недолугі, з таким успіхом можна усіх критиків звинуватити у заздрості!
    Хоча, це ваше право вважати Олександра українським Паганіні.

  5. Архіваріус 25.03.2013 пише:

    leopol, Слова нормальні, а вас все ж жаба давить. Зависть, то страшна штука, особливо для бездарних… :mrgreen:

  6. leopol 25.03.2013 пише:

    Архіваріус, якщо Ви з чимось незгідні у моїй статті – напишіть будь ласка власну статтю, де і розпишете, чому Олександр- український Паганіні. Звинувачувати когось у заздрості- це найлегше, для цього багато розуму не треба!

  7. Арсеній 25.03.2013 пише:

    Архіваріус, реально, якщо ти такий розумний, то напиши свою статтю. я зараз напишу, що ти мені заздриш, це буде виглядати смішно. так само смішно виглядає те що ти пишеш автору . 😀 :facepalm:

  8. Пилип Арсенійович 25.03.2013 пише:

    :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

  9. Юрій 25.03.2013 пише:

    Пилип Арсенійович, ви свого батька, здається, знайшли 😀 😀 😀 😀 😆

  10. юрій 25.03.2013 пише:

    Юрій, Воробус.ком зближує людей

  11. юрій 25.03.2013 пише:

    🙂 😆 😀

  12. Jorgen 25.03.2013 пише:

    Арсеній пише:

    Архіваріус, реально, якщо ти такий розумний, то напиши свою статтю. я зараз напишу, що ти мені заздриш, це буде виглядати смішно. так само смішно виглядає те що ти пишеш автору . :D :facepalm:

    http://vorobus.com/author/arhivarius

  13. leopol 25.03.2013 пише:

    Jorgen, я повважаю Архіваріуса за його численні статті ще майже від самого заснування блогу

  14. Арсеній 25.03.2013 пише:

    Шановний Jorgen, я мав на увазі статтю про Божика а не ” Як зварити борщ” !

  15. гудвин 25.03.2013 пише:

    Архіваріус, архивариус,я согласен с леополом,что ты недалекий человек,потому как умный человек сможет обосновать свою точку зрения.вместо того,чтоб обвинять опонента во всяческих грехах( а это легче всего,на это любой дурак способен),ты б высказал свои весомые аргументы,если таковые имеются,в чем я сомневаюсь,читая твои реплики.НИЧЕГО из сказаного автором статьи ты не опровергнул,вместо этого обвинил его в жабе- так,может, тебя жаба давит,что ты не можешь ничего толком ничего обосновать?

  16. юрій 25.03.2013 пише:

    гудвин, 💡 💡 💡 💡 💡

  17. Архіваріус 25.03.2013 пише:

    Я би обовязково написав статтю, але на превеликий жаль, я не вмію грати на скрипці. А та гра на скрипці, яку показав Божик заслуговує пошани. І з цим потрібно погодитися. І той хто говорить про нього, що у нього немає таланту цілком недолуга людина, яку давить жаба.

  18. leopol 25.03.2013 пише:

    Архіваріус, здається, жаба- це ваша Ахіллесова п’ята, Ви постійно про неї пишете.
    Якщо б Ви уважно прочитали мою статтю, то ,напевно, менше би про жабу думали і писали. Я чітко написав: Олександр має талант. А ви цього не побачили, чи, може, не захотіли побачити. Зате Ви змогли побачити жабу. В цьому Ваш талант, бачите те,чого інші не бачать. Тому, безперечно, Ви теж талановита людина!

  19. гудвин 25.03.2013 пише:

    leopol, 😀 😀 😀 😀 , ну заело пластинку, с кем не бывает, но тут, похоже ,другой случай,тут человека заклинило, причем очень жестко заклинило,ослиная упрямость+баранья тупость, помноженая на зеленую жабу, это,leopol,зоология. Патологическая.

  20. leopol 25.03.2013 пише:

    гудвин пише:
    leopol, :D :D :D :D , ну заело пластинку, с кем не бывает, но тут, похоже ,другой случай,тут человека заклинило, причем очень жестко заклинило,ослиная упрямость+баранья тупость, помноженая на зеленую жабу, это,leopol,зоология. Патологическая.

    😉 😀 😆 🙂

  21. Архіваріус 26.03.2013 пише:

    leopol, Я бачу, що ви з гудвіном є два мудаки, музиканти невдахи, які можуть подати один одному руку. :mrgreen: До речі, я у своїх коментарях нікого особисто не ображав.

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Концерт “Різдво в опері” у Львові