Сніг і на далі падає: ситуація у Львові стає критичною - Блог про Львів

Сніг і на далі падає: ситуація у Львові стає критичною

Сніжні замети у Львові

Сьогодні надворі 15 березня, п’ятниця, останній робочий день перед вихідними коли вже можна буде нормально полежати на дивані й відпочити. Якихось пару годин і буде відпочинок, але зараз зовсім не про це.

Справа у тому, що після того як минулого тижня було достатньо таки тепло і Воробус навіть почав ходити без шапки й в осінній куртці багато людей заговорили про те, що нарешті наступила справжня весна і вже зовсім скоро можна буде зібрати хорошу компанію і піти в ліс на шашлики.

З іншого боку бідкалися лижники. Скільки я чув від них прохань щоб почав падати сніг, що ще сезон не хочеться завершувати, що хоч би трошки того снігу і таки накликали. Від вчора зранку і до теперішньої години падає такий сніг, що напевно за цілу зиму такого ще не було.

Справа у тому що у Воробуса навпроти його вікна є дашок і саме по ньому можна побачити скільки ж снігу випало. Так от, якщо добре придивитися бо лінійкою поміряти не вийде, то помітно що за минулий день та ніч випало більше як пів метра снігу. Ситуація у Львові та околицях міста стає критичною.

Якщо сніг і на далі не буде переставати, то чує моє серце буде оголошено надзвичайний стан у місті.

Вже зараз містом важко пересуватися. Тротуари засипані снігом, автівки якщо і їдуть, то з великими проблемами. Інтервал руху транспорту поганий, а це і не дивно. Сніг, сніг, усюди сніг.

Також читайте:   Останні приготування до відкриття стадіону у Львові

Сніг, сніг, усюди сніг

Ситуація ускладнюється ще тим, що падіння снігу супроводжується дуже сильними вітрами, а це означає одне – за якийсь короткий відрізок часу вас може так задути, що з хати не вийдете.

Якщо у Львові ще більш-менш сніг приберуть з часом, то я собі лише можу уявити що відбувається в селах. От буквально знайомий вчора зі мною балакав, то хотів їхати в село. Воробус йому криком порадив не робити цього, бо машину може по дорозі так задути, що згодом не виїдеш, скільки таких вже ситуацій бувало. Машина машиною, а життя важливіше.

Тому, моя порада людям і водіям – якомога менше виходити на вулицю, краще сидіти вдома і пити чай. Так завжди не буде і вже, сподіваємося за декілька днів все минеться.

Що кажуть синоптики? А вони прогнозують що така погода протримається приблизно до понеділка, хоча вже від завтра обіцяють різке похолодання, вночі температура повітря буде опускатися до мінус 14 градусів. Можливо саме мороз трохи допоможе зупинити снігопади.

Лижники можуть радуватися, а прості люди змушені це перетерпіти.

Знову намело

Бережіть себе і нехай погода вам не зіпсує настрою.

P.S. Маршрутні таксі не зупиняються, машини буксують, повний колапс…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 15 може ще щось напишете?

  1. Тарас 15.03.2013 пише:

    Автобусом нині їхав на хату =)
    НФС відпочиває. =)

  2. Пан П 15.03.2013 пише:

    Пропоную робити фотогалерею із засніженого Львова. 🙂

  3. Jorgen 15.03.2013 пише:

    Воробусе, ситуація не стає критичною, а вже стала такою
    Додому 2.5 годин добирався :facepalm:

  4. patron 15.03.2013 пише:

    Снігу з завтрашнього дня вже не буде! У неділю морозно, але сонячно!

  5. Vorobus 15.03.2013 пише:

    patron пише:

    Снігу з завтрашнього дня вже не буде! У неділю морозно, але сонячно!

    мені від того не легше, хату замело, пішки йшов годину додому 🙁

  6. VIK 15.03.2013 пише:

    patron пише:
    Снігу з завтрашнього дня вже не буде! У неділю морозно, але сонячно!

    не вірю, що завтра того всього снігу не буде :)))) 😀 😀 😀

  7. Володимир 15.03.2013 пише:


    👿 👿 👿

  8. vrubli 15.03.2013 пише:

    Хочу висловити подяку та повагу усім людям, які сьогодні чим могли – тим допомагали! Добровільно розгортали сніг, штовхали транспорт!
    Поверталась додому з водієм маршрутки 47А – дай Бог здоров’я таким людям! Там навіть не йшло хто скільки заплатить за проїзд, могли і одну гривню дати, йому було байдуже, тільки приговорював: “Я вас прошу, стаємо щільно, даємо змогу іншим зайти у транспорт, усім треба додому добратись – разом прорвемось, куди зможемо туди доїдемо!” Воістину людину мала на меті не заробити, а довезти людей.
    Дивлячись на таких людей розумію – ще не вмерла Україна! Таки не все втрачено допоки є люди здатні допомагати один-одному.

  9. Stakeholder 15.03.2013 пише:

    vrubli, ага, в нашій країні без героїзму ніяк 😡

  10. vrubli 15.03.2013 пише:

    Stakeholder, причому тут сарказм? Якщо люди справді безкорисливо здатні простягнути руку помочі, це рідкість у наш час і безумовно на повагу заслуговує!

  11. Vorobus 15.03.2013 пише:

    Stakeholder, vrubli,
    Так до слова, стояв нині на зупинці Дністерська, чекаю хоч якогось транспорту як і всі люди. Довго нема, приїздить тролейбус, люди всі хочуть сідати а він каже я в парк і поїхав собі. Лишив людей далі мерзнути
    Далі без коментарів…

  12. vrubli 15.03.2013 пише:

    Vorobus, його певною мірою теж можна зрозуміти – працювати в таких умовах не в задоволення нікому, і техніка наша саудепівська виходить з ладу одразу же ж.

  13. Vorobus 15.03.2013 пише:

    vrubli пише:

    Vorobus, його певною мірою теж можна зрозуміти – працювати в таких умовах не в задоволення нікому, і техніка наша саудепівська виходить з ладу одразу же ж.

    ну я би підібрав людей.

    P.s. тролік був з нових 😉

  14. patron 16.03.2013 пише:

    vrubli, нам попався гірший варіант, щось там на якісь зупинці не зупинився, люди в крик, а він – Зараз всіх висаджу і в парк поїду! А коли пенсіонерка зайшла з посвідченням, то він сказав, що сьогодні можна і заплатити.

    А Воробусу нарахунок тролейбуса – я би сам людей не взяв, це електротранспорт, в так погоду з тим краще не шуткувати!

  15. vrubli 16.03.2013 пише:

    Я розумію всіх тих людей, які зіткнулись в цей день з хамством інших і їх образу, але гадаю обливати брудом таких хамів – це ніщо інше, як опускатись до їхнього рівня, краще віддати належне, тим хто на це заслуговує – тим, хто допомагав. І звісно, в міру можливого діяти самому!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*