У потяг знову з паспортами - Блог про Львів

У потяг знову з паспортами

Знову паспорти

Інколи як починаю читати новини в інтернеті чи слухати їх по телебаченню і просто волосся дибом стає. Щось таке влада понавидумує, що це лише викликає іронічний сміх.

Що саме так здивувало вашого автора і чи справді це потрібно читайте у сьогоднішній статті на блозі Воробуса.

Отже, хто ще не знає, а саме вчора Кабінет Міністрів України прийняв рішення про те, що на Укрзалізницю повертаються іменні квитки.

Чесно скажу, як вони вже дістали із тими своїми старими новими нововведеннями що ви собі навіть не уявляєте. Приходить один міністр – скасовує іменні квитки, його звільняють, приходить інший і знову повертають.

Наскільки я знаю повертатися до минулого – це повний маразм.

І ось чергове нововведення, далі цитую: «вирішено ввести пред’явлення пасажиром документів, що засвідчують особу, не при купівлі квитка, а при посадці в потяг».

Саме таким чином Укрзалізниця планує боротися із спекуляціями з квитками.

Все це добре, всі такі чесні та чемні, але скільки сайтів читав ніхто не поцікавився як саме буде проходити ця процедура купівлі квитка і як саме будуть боротися із махінаціями.

Добре, нехай я, Воробус, хочу купити квиток на поїзд. Приходжу в касу, купляю 50-ть квитків, потім перепродую іншим людям, ті приходять на вокзал, показують посвідчення особи провіднику і спокійно собі їдуть.

Також читайте:   Чому не встановити термінали з продажу квитків в салонах трамваїв (тролейбусів)?

Де тут є боротьба із махінаціями? Та вона як була так і буде!!!

Колега вчора каже, що при купівлі квитка вам просто треба буде назвати своє прізвище. Що за маячня? Знаючи яка там ситуація із купівлею квитків у сезон, які касири бувають. З прізвищами можуть виникати помилки ще більші чим якби ви показали касиру паспорт чи ті ж водійські права. Якась маячня тай годі.

Хочете приклад, будь-ласка. Їде Воробуса із компанією на лижі, нас там назбиралося чоловік 10-ть. Ок, всі до каси не будуть стояти, бо речей то багато, дають всі гроші мені.

Підходить моя черга, прошу касира продати мені 10-ть квиточків і тут чую у відповідь, що скажіть прізвища ваших друзів. Мене вже у сміх бере. Думаєте всі їх знають? Тому, все це призведе до того що будуть величезні черги і затримки.

Так само відбуватиметься і при вході у вагон. А ти Іванов, а ти Воробус, а ти Архіваріус…

Вибух мізків вже, а ще я нікуди не їхав. Кого цікавить хто там їде? Порушить людина громадський порядок, ось тоді вже і будуть розбиратися з нею правоохоронці.

Хоча, можливо у вас, читачі блогу, є по цьому питанню інша точка зору?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 22 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 14.03.2013 пише:

    Ніякого криміналу у продажу квитків за паспортом не бачу. Чомусь на літак квитки продають за паспортом і ніхто не стогне. Всі звикли до цієї процедури.

  2. Stakeholder 14.03.2013 пише:

    Архіваріус, не знаю як там де, а в інтернеті всі купують квитки на літак без паспорта, досить даних електронної картки. а взагалі, ну що тут говорити? невже не видно хто при владі? мафія і совки-маразматики, які будують поліційну державу, їм потрібен контроль над всім і вся і вони це забезпечують старими перевіреними методами

  3. Архіваріус 14.03.2013 пише:

    Stakeholder пише:
    Архіваріус, не знаю як там де, а в інтернеті всі купують квитки на літак без паспорта, досить даних електронної картки. а взагалі, ну що тут говорити? невже не видно хто при владі? мафія і совки-маразматики, які будують поліційну державу, їм потрібен контроль над всім і вся і вони це забезпечують старими перевіреними методами

    Але реєстрація на посадку в літак проводиться тільки при наявності паспорта, як це не дивно, кругом в цілому світі. А відносно влади та мафії цілком погоджуюся. Але що вдієш, коли даунбасці зуміли об’єднатися, а наші ніяк гетьмана не виберуть. В цьому і вся біда.

  4. Tiger 14.03.2013 пише:

    Я скажу, що ці “пакращення” лише ускладнюють життя людям. І до того, мені здається, вони роблять це назло. А навіщо? А тому що знають, що вони при владі ненадовго! Тому і приймаються такі дибільні закони. Я вірю, що прийдуть до влади гідні Патріоти України, і скасують усі ці “пакращення”, і ми заживемо гідно!!! 🙂

  5. Tiger 14.03.2013 пише:

    Чому тут не можна писати коментарі без перевірки?! 👿

  6. Tiger 14.03.2013 пише:

    Я написав коментарій сюди, який так і не дійшов! З’явився лише для мене, з підписом “Ваш коментарій очікує на перевірку”. Що це таке?!! 👿 👿 👿

  7. Tiger 14.03.2013 пише:

    Про поїзди: це лише ускладнює життя людям. І це неправильно з усіх боків. Ніхто не підтримає тих людей, які приймають такі закони!

  8. Jorgen 14.03.2013 пише:

    Tiger пише:

    Я написав коментарій сюди, який так і не дійшов! З’явився лише для мене, з підписом “Ваш коментарій очікує на перевірку”. Що це таке?!! :evil: :evil: :evil:

    Tiger, та не кіпішуй ти так. Буває, що коментар помилково не пропустить спам фільтр. Адміни всі такі коментарі переглядають

  9. Tiger 14.03.2013 пише:

    Jorgen, я просто думав, що це цензура… Більш за все цього боюсь! 🙁

  10. Stakeholder 14.03.2013 пише:

    Архіваріус, ну якщо це міжнародні рейси то так, а взагалі давно потрібно запровадити якийсь документ який би замінював паспорт, хочаб всередині країни. ну а що до даунбасу, ну так не один даунбас за них голосує, тут навіть не справа в тому за кого голосувати, а в нерозумінні людей для чого влада в країні і які її функції, це стосується і наших і ваших і їхніх

  11. patron 14.03.2013 пише:

    Щось Воробус викривив інформацію, квитки будуть продаватись за старою схемою по паспорту, без всяких нововведень!

  12. Yuriy 14.03.2013 пише:

    patron, а як тоді квитки будуть іменними, якщо документ лише при посадці? значить помилка або в статті-першоджерелі, або в нас дуже розумний міністр:)

  13. Tiger 15.03.2013 пише:

    patron, особи віком від 14 років мають право на проїзд в потягах далекого сполучення. Звідки в 14-річного візьметься паспорт? :facepalm:

  14. Архіваріус 15.03.2013 пише:

    Пам’ятаю той час, коли доводилося купувати квитки за паспортом. Взагалі ніяких незручностей не відчув, бо в кожну поїздку завжди брав з собою паспорт. Ну а з дітьми від 14-ти тут трохи складніше. Питання не пропрацьоване, але дивуватися нема чому, бо там у міністестві, сидить баран, який тільки про відкати думає. А з незаконного продажу квитків дехто отримував серйозний навар. 🙂

  15. Jorgen 15.03.2013 пише:

    Tiger пише:

    patron, особи віком від 14 років мають право на проїзд в потягах далекого сполучення. Звідки в 14-річного візьметься паспорт? :facepalm:

    Tiger, свідоцтва про народження буде достатньо

  16. Tiger 15.03.2013 пише:

    Архіваріус, ти правий на всі 100%

  17. Пилип Арсенійович 21.03.2013 пише:
  18. veik 28.03.2013 пише:

    Все вам не до годи. Ну запропонуйте свою схему. Обхаяти щось багато розуму не треба.
    Що, так важко паспорт показати? Чи хочете переплачувати баригам в рази та черговий дефіцит?

  19. Yuriy 28.03.2013 пише:

    veik, а як на вашу думку предявлення паспорта допоможе у боротьбі з баригами? От вам схема – у касах квитків нема (за словами касира), підходить спекулянт, бере людину, надсилає її дані касиру за допомогою тієї ж смс. Все, квиток на руках, нехай і дорожче.
    Своя схема? Будь ласка – електронні квитки, як у розвинутих країнах Європи – через інтернет або термінал. І все, жодної проблеми. У жодній нормальній країні на жоден вид транспорту, крім літака, документів не потрібно. А все тому, що принцип свободи пересування дотримується…

  20. repzrf 30.04.2013 пише:

    Нічого це не дасть.
    По собі знаю. Коли купуємо квитки на море за 45 діб, то можна стояти першому в черзі, а скажуть, що квитків вже немає. Або ж вистачає чомусь тих квитків 3-4 людям, а далі знову “квитки закінчилися”. Ну і куди ж вони діваються? Якщо в касі стоїть 3-4 чоловіки, а їде весь поїзд. А де ж це вони взяли квитки, якщо в касі вони не стояли?
    Нам доводилось якось аж три дні ходити в касу, доки змогли взяти квитки. І то дві верхні полиці, нижніх, як сказали, немає. З нами в купе їдуть чоловік і жінка. Ми брали квитки за 45 діб, а вони за тиждень. Начальник вокзалу – якась їхня родичка. І для них за тиджень до відправлення поїзда є два нижніх місця. А нам за 45 днів нижніх не було, як сказала касир. Так от, чи не занадто працівники вокзалу зловживають перепродажем квитків. Якщо в касі тих квитків продається від сили 10 штук, а все решта по знайомим. Хоча б зробили 50/50. А то вже занадто нагло.
    Ну і що з того, що квитки в касі будуть продавати по прізвищу зі слів покупця? Якщо квиток виписаний на прізвище Пупкін, а сідатиме в поїзд Ковальчук, то що провідниця його не пустить? Смішно таке навіть слухати. Ну от що вона зробить в такому випадку?

  21. Jorgen 30.04.2013 пише:

    repzrf, купуй квитки в Інтернеті на сайті укрзалізниці, тоді ніякий касир не скаже тобі, що немає місць, сам будеш місця вибирати.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*