Відтепер квитки будуть перевіряти й у маршрутках - Блог про Львів

Відтепер квитки будуть перевіряти й у маршрутках

А тепер контролери?

Транспорт, ох і люблю я його критикувати.

Чесно кажучи, не чув про цю новину до цього, але сьогодні зранку про неї розповів друг. Все було так: їду зранку у маршрутному таксі на роботу, зустрічаю колегу і він мені каже, що найближчим часом, Воробусе, вже не будеш передавати із задніх дверей за проїзд, а будеш сам йти до водія і платити.

Я, звісно, що спитав чому так? На що почув відповідь, що вже за тиждень-другий у маршрутних таксі та автобусах будуть ходити контролери, які перевірятимуть наявність квитків у пасажирів.

З першого разу я щось нічого не второпав, але коли друг пояснив все детальніше зрозумів, що знову ми повертаємося до старих радянських методів.

Виявляється, відтепер кожен пасажир зобов’язаний буде мати при собі квиток, що підтверджує ваш проїзд у транспорті. Якщо його не буде, то ви будете зобов’язані заплатити штраф у розмірі 40 гривень.

Таке нововведення вступить у силу через тиждень-другий і вже зараз у кожній маршрутці можна побачити подібні повідомлення.

Як до цього можна ставитися?

Якщо почати писати плюс та мінуси, то мінусів, звісно, що буде набагато більше чим плюсів. До плюсів відніс би те, що влада і перевізники будуть більше знати скільки людей перевозиться за день.

А от щодо мінусів, то їх дуже багато.

Також читайте:   Що робити, коли заблукали у лісі

Перший з них – це те, що розпочнеться повний дурдом у салоні. Хто кожного дня їздить маршрутками, той знає, що людей в них дуже багато, інколи навіть не знаєш як залізти у салон. А уявіть коли ще будуть ходити контролери, перевіряти квитки, люди будуть бігати наперед до водія щоб той дав квиток. Ойойойойой, повна маячня.

Другий мінус – ще більша затримка швидкості руху. Водій поки решту дасть, поки квиток відірве і видасть, автобус буде довго стояти щоб зрушити з місця.

Третій – кому ті квитки взагалі потрібні?

Як мене смішать подібні речі які вводять. Це щось на зразок квитків на потяг, які тепер знову ж таки будуть іменними. Приходить один міністр і знімає їх, приходить другий і знову вводить.

У львівському транспорті вже давно напрошується введення системи електронного квитка, а її як не було роками, так і сходе що ще не буде дуже довго.

Людина би купила собі квиток на вулиці, не ходила би до водія, а останній би просто робив свої прямі обов’язки.

Хотілося би почути вашу думку, читачі блогу, по цьому питанню, а як ви відноситеся до того, що у маршрутних таксі будуть контролери?

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 27.03.2013 пише:

    Варобус, ти коли пишеш статті потрібно нарешті навчитись відділяти мух від котлет. Називати введення квитків поверенням “радянських методів” це абсурд, бо квитки насправді потрібні, а туляння грошей в салоні і передавання “за проїзд” це чистої води рагулізм, до якого нажаль всі в нас вже звикли. Коли контролери зайдуть в салон, то вже квитки ніхто купувати не буде, а будуть лише платити штраф ті в кого їх нема. Якщо брати окремо введення квитків – це однозначий плюс, але якщо брати всю процедуру разом, то вона як завжди через одне місце. Бо дійсно, якщо вводите квитки, то забезпечте хочаб їх продаж за межами салону транспортного засобу. Та й взагалі введення квитків у маршрутках це щось накшталт введення біометричних перепусток в туалет, потрібно розвивати нормальний громадський транспорт а не старатись зробити цивилізованішим таке породження рагулізму як маршрутка. І доречі це не така вже й новація, спроби ввести квитки у маршрутках були вже давно, але рулони квитків так і припадали пилом в кабіні водія.

  2. PVS 27.03.2013 пише:

    Stakeholder пише:
    якщо вводите квитки, то забезпечте хочаб їх продаж за межами салону транспортного засобу.

    Ага… ш-шас! А гроші перевізнику хто віддасть? І котрому саме скільки віддавати?

  3. Stakeholder 27.03.2013 пише:

    PVS, отожбо й воно, вже сто разів казав, що перевезеннями повинна займатись одна компанія

  4. Архіваріус 27.03.2013 пише:

    Потрібно не контролерів розводити, а ввести нарешті єдиний електронний квиток. Тоді гроші у кишеньку наліво не підуть. А скоріше з цього нічого путящого, як завжди, не вийде.

  5. Solomia 30.03.2013 пише:

    Електронний квиток = +100500 до ціни -__- всі покращення на краще зводяться до того ж що й було, тільки пасажирам більше за проїзд викидати …а систему нашу в корінь змінити важко.. от і буде бардак доки або ціну не підіймуть, або не змінять систему оплати і все ту ж ціну таки піднімуть -__- все для нас коханих

  6. Архіваріус 31.03.2013 пише:

    Solomia, Голубонько, ви ж прекрасно знаєте, що пакращення прийде папізже… 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*