Езотеричний туризм - Блог про Львів

Езотеричний туризм

Езотеричний туризм

Езотерика – це вчення, яке допомагає людині пізнати непізнане, зрозуміти себе та розкриває перед людиною у першу чергу внутрішні багатства. І не має значення, чи визнає це вчення суспільство, чи ні, адже езотерика передбачає передовсім роботу над собою, а не з соціумом. Ми змінюємося, і внаслідок цього змінюється світ, а не навпаки. Саме для усвідомлення цього і призначений такий вид туризму як езотеричний туризм.

Езотеричний туризм, або як його ще називають езо-туризм, – це подорож, метою якої є набуття людиною внутрішньої цілісності. Езотеричний турист покидає свої зони комфорту, долає перешкоди, спостерігає себе і бере участь в езотеричних практиках, а результатом цих дій є налагодження внутрішньої гармонії.

Уявіть собі, що у вас є кімната, в якій панує безлад. У ній немає зайвих речей, але скажімо книга у холодильнику – це не сміття, просто річ не на своєму місці, так само як годинник в пральній машині. Так і в людині: скупість, заздрість, ревнощі – це не негативні якості, а неправильні потоки енергії, які народжують те, що в соціумі називається словом «вада». Насправді, ці вади в людській душі є просто наслідками хибного ходу думок, поведінки, в результаті чого річ виявляється не на своєму місці. Наприклад, замість доцільної ощадливості, скупий намагається економити на важливому, прирікаючи себе на повторні втрати та безглузде існування. Тому людині потрібно постійно розвиватися, а езотеричний туризм може допомогти такому розвитку.

Езотеричний туризм допомагає людині побачити, як влаштований світ і вона сама, зрозуміти взаємозв’язки своїх вчинків і того, що відбувається в житті. У результаті людина усвідомлює, які практики їй потрібно виконувати, щоб навести всередині порядок. Зникає поняття «жертва обставин», замість нього з’являється поняття «творець свого життя». Звичайно, що прибирання у «внутрішньому будинку» – процес не швидкий, але результат вартий того.

Також читайте:   Враження від катання на горі Тростян

Езотеричні тури в наш час практикуються у багато точки земної кулі. Це Індія, Непал, Кавказ, в Україні – це Крим або Карпати і ще є багато місць у світі, куди відправляються люди «у пошуках себе».

Крим, для прикладу, цікавий тим, що маршрути походів можуть бути як досить складними, так і простими. Крім того, кожна гора Криму – своєрідне Місце Сили. Відомі також такі місця сили, як мис Меганом, Чуфут Кале та інші.

Місця Сили можуть бути використані у наведенні внутрішнього порядку як потужні інструменти, котрі допомагають людині відновити природний потік енергії. Заняття йогою та медитації в Місцях Сили дають насправді терапевтичний ефект для душі.

Похід в гори сам по собі є езотеричною практикою. У поході ми не перебуваємо у домашньому затишку, тому це шанс перевірити наскільки ми любимо себе і світ довкола нас. Так що говорити про безумовну любов на езотеричних форумах – це одне, а виявити цю любов у нестандартній ситуації, яка виходить за рамки нашої зони комфорту, – це зовсім інша справа.

Зрозуміло, що так просто відірватися від звичних занять та зважитися на тривалий туристичний похід може далеко не кожен. Адже у багатьох з нас є робота, навчання, сім’я і так далі. Проте якщо намір є, то з часом можна спланувати все так, як вам потрібно. Повірте, езотеричні походи варті того! Той вибух енергії, який спостерігається у людей, котрі зважилися на це, не можна описати словами. А для цього потрібно всього лише прийняти рішення та вийти за межі своєї зони комфорту, довірившись світу.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. russo turisto 27.04.2013 пише:

    Да, хорошее путешествие это всегда море положительных эмоций, а заодно как говорит автор поста, приобретение душевного равновесия.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*