Хресна хода-2013 у Львові (відео) - Блог про Львів

Хресна хода-2013 у Львові (відео)

Хресна дорога-2013

Вчора християни святкували подвійне свято, а саме Благовіщення Пресвятої Богородиці, а також Хрестопоклонну неділю.

З приводу свят у багатьох церквах відбувалися святкові богослужіння, а опісля них священики закликали людей прийняти участь у Хресній дорозі, яка вчора проходила вулицями Львова.

Як минула Хресна дорога цьогоріч, чи багато прийшло людей, хто взяв участь у ній та багато іншого читайте у сьогоднішній статті на блозі Воробуса.

Отже, розпочну із того, що вчора мені близько обіду дзвонить знайомий і питає, цитую: «А чого це через центр міста не їздить жоден вид транспорту, а трамваї, зокрема, курсують не по маршруту?»

Звісно, що Воробус здогадався чого, а все просто – центром міста проходила Хресна дорога в якій взяло участь дуже і дуже багато людей. Це вже стало такою доброю традицією гуртуватися людям і разом нести хрест.

Цього року, за словами фахівців, у Хресній ході взяло участь ще більше людей як минулого року, а саме близько 35 тисяч людей.

Розпочалося все від церкви святого Михайла, яка знаходиться неподалік вулиці Підвальної. Саме там участь у ході почав брати і Воробус. До кінця я не дійшов, бо час піджимав, але скажу відверто, видовище незабутнє.

Також читайте:   Хулігани розбили зупинку рейкового автобуса

Хресна хода від церкви Михайла далі проходила через такі вулиці як: Підвальна, В.Винниченка, біля церкви св. Андрія, проспект Свободи, вулиця Гнатюка і звідти до гори аж до пл. Святого Юра.

У ній взяли участь духовенствоЛьвівської архиєпархії, монашества, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, представники влади міста (на Хресній Ході були і наші посадовці. Зокрема, були помічені міський голова – Андрій Садовий та голова Обласної Ради – Петро Колодій), викладачі та студенти львівських навчальних закладів, громадськості міста та області.

Під час Ходи люди молилися, несли Хрест, який згодом повішали у дворі церкви Святого Юрія.

Що приємно відмітити так це те, що на Ході було дуже багато молоді. Тому, це гідна відповідь критикам, які кажуть що сучасну молодь зараз цікавлять лише сигарети, гульки та наркотики.

Без віри зараз нікуди.

Ось так от пройшла Хресна дорога.

Насамкінець, хто не міг взяти участь у цьому дійстві, але хоче таки відчути атмосферу ходи, пропоную переглянути наступне відео:

А ви брали участь у Хресній Ході?

Фото: galinfo.com.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*