Куди не поїдь, а менталітет видасть? - Блог про Львів

Куди не поїдь, а менталітет видасть?

Менталітет

Хто з вас, читачі блогу, знає що таке менталітет? Це якщо говорити по-науковому, набір духовних цінностей окремого народу, регіону і так далі.

От саме про нього ми і поговоримо у черговій статті на блозі Воробуса.

Як мені вчора сказав один мій хороший колега, цитую: «Куди не поїдь, що не роби, а менталітет тебе все рівно видасть».

Погодимося з ним? А це вже дізнаєтеся у кінці цієї публікації.

Ідея написати роздуми на цю статтю прийшла до мене вчора, коли ми з товаришем поверталися додому з роботи. На одному із світлофорів вибило червоне світло, а він не чекаючи зеленого просто почав переходити дорогу. Звісно, я обурився, бо саме розумієте, людину на червоне світло може збити авто, мотоцикл, фіра чи навіть трактор.

На що мій товариш відповів знову ж таки, цитую: «Воробус, ти що в Європі чи де? У нас так всі переходять дорогу». Хмм… задумався я.

Ось такий вже у нас менталітет, що люди переходять дорогу в невизначених для цього місцях, не очікують зеленого світла і від того відбуваються аварії із подальшими летальними випадками. Треба нам цього? Менталітет….

Пам’ятаю колись знайома розповідала, що колись на Сихові переходила дорогу не там де треба, то її хотіли оштрафувати правоохоронці. І правильно би зробили, адже як не крути, треба бути адекватним.

Також читайте:   Перше Причастя куди? Частина перша

Чомусь дуже часто так трапляється, що коли українці їдуть закордон, то там одразу ж помічають хто ми і звідки. Знову ж таки знайома розповідає, що поїхали в Білорусію, переходили дорогу не так як треба і на них наклали штраф і одразу ж сказали що вони з України.

Менталітет…. І що з ним взагалі робити? А нічого, просто треба мінятися, а не жити як первісні люди.

Ще приклади? Та спокійно. Їдемо у потязі, все добре і тут йде продавщиця, яка несе морозиво. Ну, спека, люди купляють, а потім сміття викидають через вікно.

І як з цим боротися? Та треба просто за таке штрафувати. Це вже навіть не менталітет, рагулізм. Хто буде прибирати це сміття? Але, люди кажуть що їхня хата з краю я нічого не знаю.

Мова. Пам’ятаю колись поїхав на Волинь, досить довгий час там перебував, а коли приїхав, то почав розмовляти не так як у Львові. Люди поcміхалися і казали що я напевно був десь на Волині.

Менталітет….

А вас колись, читачі блогу, видавав менталітет? Хотілося би почути вашу точку зору, а особливо тих людей, які жили чи живуть за межами нашої країни.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. patron 18.04.2013 пише:

    Ну нарахунок сміття – було б адекватне рішення, в Європі штрафи за викинутий папірчик на землю доходять до декілька сот Євро. І бюджет навіть за місяць можна було наповнити 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*