З «денними ходовими вогнями» по «удосконаленому покриттю»

З «денними ходовими вогнями» по «удосконаленому покриттю»

З початку цього тижня втупили в дію зміни до Правил дорожнього руху. Українські начальники від Державтоінспекції заявляють, що ці нововведення відповідають євростандартам і покращать безпеку на дорогах.

Так з 1 жовтня до 1 травня водії, рухаючись за межами населених пунктів, зобов’язані включати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Нововведення потрібне. Хто був у європейських країнах підтвердить про таке ж саме. На наших дорогах, при великій кількості «льотчиків на асфальті», це дасть можливість краще орієнтуватися при контролі транспортних засобів, що рухаються на зустріч чи йдуть на обгін.

Запроваджено пріоритет встановлених знаків над дорожньою розміткою. У наших умовах це важливо. Бо часто не те що розмітки – дороги немає. Тому, наприклад, знак «Пішохідний перехід» у полі, де була до зими дорога (як траса Львів-Тернопіль…) справді буде корисним і дасть можливість водію зорієнтуватися де пропустити пішоходів.

Заборонено стоянку транспортних засобів на газонах. Сам термін «газони», за правилами, означає місцину, де росте трава. По суті правило правильне. Але є два нюанси. По-перше у нас трава росте навіть на автомобільних парковках, тому до поняття «газон» можна доколупатися. По-друге – заборонена «стоянка», а про «зупинку» (до 10 хв.) не йдеться. Тому з даішником можна буде посперечатися…

Також читайте:   Mazda 3

Про окремі нововведення гарно і лаконічно повідомила прес-служба ДАІ. Звучить то все красиво:

«Так введено більше 20 дорожніх знаків. Розмітка ж буде п’яти кольорів: біла, жовта, синя, оранжева і біло-червона. Крім того вводяться нові терміни: “газон”, “острівець безпеки”, “денні ходові вогні”, “маневрування”, “регулювальник”, “удосконалене покриття».

Якщо виїхати на наші дороги, то терміни, що вжиті просто викликають істеричний сміх. Навіть без обурення. При хорошій фантазії можна собі тільки уявити різнокольорову дорожню розмітку на незалатаному асфальті або там де була колись дорога. При наявності «напрямків» замість доріг та глибинних проваль, про які, особливо, «острівці безпеки» чи «удосконалене покриття» можна говорити.

Сміх та й годі. Понаприймали, понавводили, а цього не буде ще роками. Найпростіших умов для нових правил не створено, але звіти про євротенденції вже написано.

Та скільки ми будемо жити звітами та позитивом на папері. Нічого ж реально немає. Записали, прозвітували – реформи в дії. Пакращення…

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 17.04.2013 пише:

    Таке пакращення направлене, в першу чергу, на відбирання значної суми грошей від власників авторанспорту.

  2. Пилип Арсенійович 18.04.2013 пише:

    Знак 😀 😀 😀 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*