Футбол. Донецький Шахтар здобуває Кубок України (відео) - Блог про Львів

Футбол. Донецький Шахтар здобуває Кубок України (відео)

А тепер Ліга Чемпіонів?

Поступово завершується черговий футбольний сезон в Україні. Вчора відгримів фінальний поєдинок за Кубок України, цього вікенду ще відбудеться останній тур у прем’єр-лізі і чемпіонат бере паузу до літа.

Про підсумки чемпіонату будемо говорити вже за декілька днів, а поки що спробую висловити свою точку зору щодо вчорашнього футбольного матчу за кубок країни у якому зустрічалися чемпіон країни – донецький Шахтар та одеський Чорноморець.

Як думало багато спеціалістів, думав Воробус у своїх прогнозах, але боротьби у фіналі не вийшло. Все тривало до першого забитого голу «гірниками», а потім як кажуть – одесити «поплили».

Але, про все по-порядку. Яку відомо, Шахтар ще раніше став чемпіоном країни, тому вів цілеспрямовану підготовку до фіналу, який вони хотіли будь-що здобути. Ряд футболістів відпочивало, а от Чорноморець до останнього боровся за вихід в єврокубки й здобув таки це право через те, що обіграв в кубковому двобої Дніпро із рахунком 2-1.

Хоча, зараз багато кажуть, що якби на місці Чорноморця вчора був Дніпро, то було би веселіше, а так… все закономірно.

З перших хвилин гри Шахтар на правах фаворита захопив ініціативу і побіг всією командою забивати гол. До пори, до часу, одеситам щастило, але до перерви вони не змогли дотягнути, бо за 5-ть хвилин до відпочинку чудовий по красі удар вдався Фернандіньо.

Також читайте:   Ліга чемпіонів проходитиме в Івано-Франківську з 28 по 31 жовтня

Він буквально таки вколотив шкіряного у сітку воріт кіпера Чорноморця – Безотосного.

Гості ж за весь перший тайм лише двічі вдарили по воротах Шахтаря і то ці удари були не надто небезпечними. У першому епізоді м’яч пролетів мимо, а в другому на удар зреагував Каніболоцький, який замінив у рамці П’ятова. До речі, щось мені так здається у наступному сезоні Луческу буде більше довіряти цьому кіперу.

Друга половина зустрічі наче б то розпочалася із атак одеситів, але знову ж таки вони пропустили. На 53 хвилині чудова комбінація за участю Мхітаряна та Тейшейри завершилася чудовим ударом останнього.

2-0 і гру вже практично зроблено.

Після цього епізоду Шахтар віддав ініціативу Чорноморцю, гості мали кілька моментів щоб забити, але клас є клас. Якщо донеччани забивають із мінімум моментів, то команді Григорчука треба їх з 10-ть.

Чорноморець свого не забив, а Шахтар під кінець гри знову відзначився. На цей раз на ударну позицію вивели Таксона.

3-0 – повна капітуляція одеситів.

Шахтар перемагає, здобуває кубок України і вкотре доводить футбольній громадськості, що цій команді зараз не має рівних в нашій державі.

Фото: vecherniy.kharkov.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*