Обережно, обливаний понеділок - Блог про Львів

Обережно, обливаний понеділок

Обливаний понеділок

Свята продовжуються, а з ними і народні гуляння українців. Проте, блог Воробуса після нетривалого простою повертається і на далі буде радувати своїх читачів все новими і новими публікаціями.

Подій на вихідних відбулося багато, це і цікаві футбольні поєдинки, і боксерський бій за участю Володимира Кличка, але перше про що ми будемо говорити так це про понеділок після Великодня або як в народі його люблять називати – обливаний понеділок.

Так вже склалося ще із часів царя Гороха, що люди в цей день полюбляють один одного обливати водою. Для чого це робити спитаєте ви?

За традицією саме вода у цей день відганяла від людей злих духів, різну нечесть і так далі. Традиції це добре, але скільки живу з року в рік люди стають все наглішими та наглішими.

Два роки тому, пам’ятаю дійшло до того, що цією проблемою всерйоз зацікавилися правоохоронні органи і почали посилено патрулювати на вулицях.

Чому так? Уявіть собі ситуацію, понеділок, другий день свят, люди собі відпочивають, виходять з дому, йдуть в гості, гарно одягнені і тут якийсь рогуль починає тебе обливати водою. І то якби ще так трошки, а вони навпаки обливають до такого стану що ходити не перевдягнувшись згодом ніяк не можна.

Найбільше де обливалися люди це в районі Наукової, Сихова і звісно що в центрі. Інколи побачене відео вганяло просто в страх.

Також читайте:   П'ятниця-13

Що це за така манера обливати всіх перехожих? Я тобі що кум, брат, друг чи хто? І ще якби була дурна звичка у підлітків, а то обливаються навіть старші люди.

Іде красива молода дівчина, гарно одягнена, їде на авто поважний чоловік, зупиняється і просто таки змочує дівчину з голови до ніг. Та краще би запросив ту ж дівчину на побачення, погуляти чи просто на каву. Дибілізм, що тут сказати.

Минулого року думав буде подібна ситуація, але аж таких масових обливань у місті не бачив, напевно все тому, що обливання було заборонено і розцінювалося в місті як хуліганство. За таке можна було і за грати загриміти та й отримати чималий адміністративний штраф.

Якою буде ситуація цього року? А про це важко сказати. З самого ранку довелося побувати у центрі міста, то щось не бачив жодних обливань. Як буде далі – побачимо.

Сподіваюся що люди трохи стали мудрішими і не будуть займатися не тим що треба. Є ж багато інших занять таких як співати пісні, водити гаївки, просто сидіти з друзями на природі.

Свята продовжуються, Воробус побіг святкувати….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*