Газони у Львові: в такому різному стані - Блог про Львів

Газони у Львові: в такому різному стані

Газони у Львові

Пам’ятаю ще коли Воробус вчився в школі, то нас всім класом виганяли на вулицю і ми копали землю на газонах, щоб згодом люди могли посіяти траву і вона гарно росла.

Все це добре, але часи змінилися і ніхто зараз нікого не виганяє копати землю, ну хіба що ви хочете бути добровольцем і захочете фізично попрацювати. Приватні ділянки біля вашого будинку чи дачі тут не враховуємо, бо це є ваша особиста справа.

Маєте бажання – садите квіти чи траву, нема бажання, то нехай все занепадає.

Про що будемо говорити сьогодні? Не важко здогадатися, що про газони, які у нашому місті перебувають в не надто хорошому стані.

Хто має доглядати за газонами? Безперечно що місцеві ЛКП, які ще на весні мають скопати землю і посіяти траву. Ну, скажіть, приємно ж коли ви йдете по вулиці і дивитеся як ростуть квіти, трава і все так гарно. Але, так не завжди.

Зараз надворі літо, ваш автор багато гуляє, тому буває у різних районах міста. Так от, в центрі звичайно що газони перебувають у дуже хорошому стані. Це візитна картка нашого міста, тому тут має бути все шикарно.

Проспект Свободи, проспект Шевченка – краса просто. Також сюди би відніс газони у львівському аеропорті. І там ваш автор бував, то все вигладжено, квітки ростуть аж душа радіє.

Також читайте:   У Львові запрацював музей "Територія Терору" (фото)

А ось якщо відійдеш від центру, то помітно, що газони у занедбаному стані. На фото головної сторінки публікації помітно як газони затовчені, трави нема. Чому так?

Моя би воля я би просто брав і штрафував людей за те, що ходять по газонах. Коли ми вже навчимося культури? Перебігають дорогу, десь завжди поспішають. Та візьми обійди газон, не вставай ногами на нього. Так один встане, другий, третій і що буде з газону?

От ще приклад, фонтан закоханих. Там якщо переходити дорогу від готелю «Львів», то помітно як люди просто скорочують дорогу і йдуть газонами. Ну, чесно смішно з цих людей. За 50 метрів є спеціальні сходи, пройдіться до них і газон буде в нормальному стані.

Стрийський парк. Тут також є певні нюанси. Ніби газони в нормальному стані, приємно деколи взяти коцик і полежати там, але там є інша проблема – собаки, які гадять по газонах.

Нічого проти цих тварин не маю, бо сам люблю живих істот, але ж і за своїм улюбленцем треба слідкувати. Хтось старається, все робить, а знищити можна все за декілька хвилин.

Тому, підводячи підсумки статті скажу, що ще не знати хто винен у поганому стані газонів місцеві ЛКП чи самі люди,

Будьмо культурними!!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*