Свято музики у Львові - Блог про Львів

Свято музики у Львові

Вуличні музиканти

Пам’ятаю свого часу ваш автор був в районі Погулянки. Так от, як йти туди збоку є сквер, де протягом дня сидить дуже багато людей. Вікова категорія різна: молодь, діти, старші люди й так далі.

Фішка цього скверу така, що час від часу туди приходять аматорські колективи і просто співають для людей. Ваш автор навіть сам постояв кілька хвилин і помилувався музикою Звісно зі смаками не вгадаєш, бо одні люди люблять рок, інші поп, треті – джаз і так далі.

Але, чим мені запам’яталися ці музиканти, так це тим, що вони не нав’язують себе нікому. Грають собі та й грають, головне що є слухачі. А нав’язують себе знаєте хто? Ви напевно здогадалися якою буде моя відповідь – вуличні музиканти.

Вони то добре грають, але оці кидання грошей в капелюх нав’язливо вже дістали, я навіть уваги не звертаю. Якщо Воробусу подобається музика, то я сам кину цим музикам копійки, а можливо і навіть гривні.

Для чого я це все розповідаю? Справа у тому, що наступної п’ятниці, а саме 21 червня Львів приєднається до світової події, а саме Дня Музики.

Суть цього заходу така, що кожен охочий зможе в цей день грати на вулицях міста і все це буде відбуватися абсолютно безкоштовно. А хто у нас найкраще грає? Правильно, самоучки, так звані аматорські колективи.

За словами організаторів свята кожен музикант може як сам вийти на вулицю і почати грати, так і йому можуть відвести спеціально відведене місце. Це може бути зупинка транспорту, історичне місце чи навіть кав’ярня.

Також читайте:   Транспортний колапс у Львові: перекриті вулиці Личаківська, Винниченка...

Для цього просто треба зайти на сайт за адресою fetedelamusique.lviv.ua – і зареєструватися на свято музики. Також там можна переглянути де хто буде виступати щоб ви згодом оцінили куди вартує піти.

Як на мене, подібний захід є дуже потрібним, адже не секрет, що багато талановитих музикантів не має можливості десь виступати і себе показати із хорошого боку. А тут така нагода випадає.

Головне щоб із просто культурного заходу – це свято не перетворилося у комерційне. Ці от кидання в капелюх, підтримайте музикантів і так далі. Думаю все це буде і ще й як.

Порада від Воробуса: А якщо Ви зібралися до Києва і не знаєте де зупинитися – раджу звернути увагу на сайт аренда квартир посуточно Киев. Подобова оренда квартир – це значно дешевше від готелів і зручніше від хостелів.

Нещодавно мені колега написав наступні слова, цитую: «Давай, Воробус, бери ще кілька людей і йди співати у центр свої улюблені хіти, такі як Мельника дочка, Роксолана і так далі».

Ваш автор звісно що посміхнувся, але ви знаєте, все може бути. Це просто треба мати відповідний настрій для цього.

Свято Музики наближається, а поки що пропоную переглянути відео і ще раз пригадати як Воробус і компанія співали пісні:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. палій 12.06.2013 пише:

    я ображаю учасників блогу та в своєму коментарі розпалюю міжнаціональну й релігійну ворожнечу! У-у-у-у! ворожнеча!!! 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈

  2. Пан П 12.06.2013 пише:

    Воробусе і знову вліпив наш з тобов бородатий кліп 😡

  3. Stakeholder 13.06.2013 пише:

    краще б марджянджю вліпив, от там Воробус дійсно музикант 😀

  4. vrubli 14.06.2013 пише:

    Stakeholder, підтримую! 💡
    це відео Воробуса можна дивитись вічно! 😆

  5. ТануЯкСніг 31.07.2013 пише:

    на даху якого будинку знімалося це відео,якшо не секрет,звісно??)

  6. Vorobus 31.07.2013 пише:

    ТануЯкСніг, на Сихові)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*