Термінали для купівлі квитків в електротранспорті запрацювали - Блог про Львів

Термінали для купівлі квитків в електротранспорті запрацювали

Термінал

У минулих статтях блог Воробуса вже розповідав про те, що у Львові встановили термінали для купівлі квитків в електротранспорті. Встановили і забули підключити, але, вчора ваш автор їдучи трамваєм побачив що термінали таки запрацювали.

Що ж, треба спробувати купити квиток на трамвай.

Як це робив Воробус і чи вдалося мені купити квиток читайте у сьогоднішній статті на блозі.

Поки що терміналів працює не багато, але все ж вони є і найближчим часом мають користуватися великим попитом серед людей.

Отже, підходжу до термінала на вулиці Зеленій. Перед вами є монітор на якому є велика кількість операцій, які можна виконати саме за допомогою цього терміналу:

Купівля квитків на електротранспорт, поповнення рахунку свого мобільного телефону, оплата послуг і так далі.

Мене перш за все цікавить купівля квитків, тому обираю пункт меню квитки. Мені на вибір пропонуються – повні та пільгові квитки.

Що ж, я обираю повні квитки, кількість штук і ще мене просять ввести номер свого мобільного телефону. Спершу не збагнув для чого це, але уважно все прочитавши зрозумів – це для того, щоб решта, яка залишається могла бути зарахована на ваш мобільний телефон.

Там також написано, що з решти, яка буде зарахована на мобільний ще зніметься комісія у розмірі 5% за користування послугам автомату.

Також читайте:   Автобус №1 у Львові

Довідка

Також, як варіант решту ще можна перерахувати у доброчинні фонди, такі як хворі із дцп, глухі й так далі. Для цього просто треба вибрати необхідний пункт меню.

Так як у Воробуса ціна за два квитки була 3 гривні, то решта не залишається і ніде гроші перераховувати не треба.

Коли все виконано автомат пропонує внести гроші. Вношу три гривні і натискаю кнопочку – «оплатити».

За мить починають з’являтися квитки. Спершу не зрозумів чого їх виїхало аж три, але уважно придивившись зрозумів що окрім двох квитків мені ще автомат видав квитанцію.

Новий квиток

До речі, квитки трохи відрізняються від тих, які ви можете купити у кіоску чи у водія трамваю (тролейбуса).

Які враження від автомату склалися у Воробуса? Нововведення – це звичайно добре, але щось мені здається старші люди не зможуть ним користуватися. Хоча, якщо кілька разів спробувати, то неодмінно вийде.

Відлякує людей решта. Так, 50 копійок – це не великі гроші, але коли автомат пропонує вам відрахувати їх на благо чинність багато хто боїться. Це вже менталітет.

Загалом добре, що у місті з’являються подібні речі, а то вже набридло купляти квитки у водія, стояти в черзі і постійно слухати слова «передайте, передайте». Але, я би більше розвинув реалізацію квитків через кіоски.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Як Воробус купував квитки на трамвай в автоматі

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*