Книгоманія повертається?

Книгоманія

Багато говориться останнім часом про те, що люди із тими новими технологіями зовсім забули за книжки, писемність і так далі. Для чого їм йти купляти книжку, якщо є той же інтернет в якому є все?

Від того і пустують бібліотеки, видавництва банкрутують і так далі.

Так думав Воробус донедавна, поки не зайшов у книжковий магазин, де продає мій хороший знайомий. Ваш автор то просто хотів з ним поговорити, бо давно не бачилися і думав що наговоримося вдосталь. Натомість десь біля години часу я дивився як він працює, бо люди масово брали книжки.

Я ще додав, цитую: «А я думав що книжки зараз не у попиті».

Товариша таки прийшлося почекати, поки він розбереться із покупцями, а ваш автор за цей час оцінив які книжки купляє народ, скільки штук, який контингент покупців і так далі.

Розпочну, мабуть, із того, що багато покупців є серед туристів. Карти Львова, історія міста, ось що їх цікавить.

Далі мабуть любителі класики. Жінки, чоловіки приходять і питаються за томами конкретного письменника. Прізвища називати не буду, бо боюся помилитися, але то що купляли це факт.

Йдемо далі. Пам’ятаю приходить юнак і питає за теорію барменства. Звісно, що це важко таке знайти, але друг люб’язно відповідає, що є лише книжка про коктейлі. 😀 Воробус одразу ж згадав як він пив той чи інший коктейль. 😀 Звісно, що безалкогольний. 😀

Також читайте:   У Львові відбудеться 24-й книжковий форум

А ще один дядько сивий прийшов і почав питатися за німців. Я спершу не збагнув яких німців їм треба, але згодом він розтолкував, що його цікавить окупація. О-о….. і таким люд цікавиться.

По скільки книжок беруть люди? Як хто, переважно по дві, хоча не виключаю того факту, що і одну беруть.

Питаю свого товариша, поки він приймає замовлення а чи завжди у книгарні такий попит на книжки? На що чую відповідь, цитую: «Та не завжди, але от як ти прийшов, то зразу всі кинулися щось купляти». 😀

Звичайно що він пожартував, але потім додав, що переважно попит після обіду і ближче до вихідних.

Тепер кілька слів скажу про себе. У зв’язку із травмою, яку ваш автор отримав на одному із футбольних матчів у Воробуса з’явилося більше вільного часу. І що ви думаєте я почав робити? Правильно, читати книжку. Так, так, не все ж життя сидіти в інтернеті. 🙂

Щось мені так здається, що людям колись новітні технології набриднуть і вони будуть вертатися до старого. Книжки, старий одяг, зачіски, розваги – все це і не тільки колись повернеться.

А як ви думаєте, читачі блогу, ера книжок позаду?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*