Як вберегтися від спеки - Блог про Львів

Як вберегтися від спеки

Як варіант вентилятор?

Нарешті до нас прийшло тепло і люди мають можливість виїхати на природу, по-справжньому позасмагати чи просто помилуватися теплою порою року.

Але, як завжди, в усьому є свої мінуси. Із приходом спеки виникає проблема на кшталт – а як боротися зі спекою.

От буквально сьогодні люди не можуть їхати в транспорті, сидіти на роботі по простій причині – дуже жарко. Вам хочеться лише лежати, увімкнути кондиціонер і читати газету. 😀

Які ж ефективні методи боротьби зі спекотною погодою? Блог Воробуса спробує вам, читачі блогу, в цьому допомогти.

1. Купити кондиціонер.

Якщо є можливість, то чому б і ні? Купив «кондак», увімкнув і маєте свято. Але, будьте обережні, занадто сильне охолодження організму може призвести до простуди.

2. У спекотну погоду не рекомендується їсти продукти що зігрівають (сало та мед) і м’ясо, особливо коли лягаєте спати. Чому? Все просто, перетравлення важкої їжі викликає підвищення температури, а вона і так висока.

3. Якщо вам спекотно, то треба частіше пити. Що саме? Хтось каже, що пиво, але це не так. Пивний напій вгамовує спрагу на кілька хвилин, а далі знову хочеться пити. Як варіант можете випити холодний компот, зелений чай і так далі.

4. Якщо є можливість, то купатися. Але, і ще раз але. Коли лізете у воду перед тим себе добряче підготуйте. Стрибати у холодну вожу безпосередньо зі спекотного піску небезпечно, бо можуть виникнути спазми.

Також читайте:   Відмінності між ліками та біологічно активними добавками

5. Якщо маєте як роззувайтеся і ходіть босими. Звісно, на роботі цього не зробиш, а ось вдома чи на відпочинку – запросто. Справа у тому, що на нозі в людей є спеціальні точки, які якщо подразнити, то через них краще циркулюється кров та оновлюються клітини.

6. Якщо ви на роботі, то частіше ходіть в туалет та вмивайтеся водою. Це допоможе відвести від себе спеку.

Щодо душу, то з ним є суперечки. Одні кажуть що його можна приймати холодним, інші, що краще теплий контрасний. Ви вже дивіться як краще.

7. Харчування. Його раціон звісно що складаєте лише ви, але фахівці радять їсти більше овочів та фруктів таких як кавун, огірки, помідори й так далі.

8. Намагатися не їхати у спекотному транспорті. В салоні, як відомо, спекотно, тому при можливості більше гуляйте. Я розумію, важко йти по вулиці, але принаймні краще чим душитися в салоні.

9. Носіть головний убір. В кашкеті важко ходити, але він необхідний для того, щоб не отримати сонячний удар.

10. Просто бережіть себе і все буде добре.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 29.07.2013 пише:

    5. Якщо маєте як роззувайтеся і ходіть босими. 😕

  2. Vorobus 29.07.2013 пише:

    Архіваріус, ага, по пекельному вугіллі 😆

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*