Чому так мало транспорту їздить в львівський аеропорт? - Блог про Львів

Чому так мало транспорту їздить в львівський аеропорт?

Де транспорт?

Досить часто вашого автора запитують на тему, а яким же громадським транспортом доїхати до львівського аеропорту. Чесно скажу, дуже важко відповісти на це запитання, бо реально транспорту туди їздить мало.

А це ж, все-таки, аеропорт, люди прилітають з інших країн і що вони мають йти пішки?

Саме про тему транспорту в аеропорт імені Данила Галицького ми і поговоримо в черговій публікації на блозі Воробуса.

Отже, розпочну із того, що скажу, який же таки транспорт їздить в аеропорт, а це:

1. Тролейбус №9, кінцева зупинка якого біля головного корпусу університету Франка. Їздить він доволі часто, але до нового терміналу ви ним не заїдете, а лише до старого. Саме там “рогатий” розвертається.

2. Маршрутне таксі №48.

Їздить також переважно через центр, вулицю Шота Руставелі і знову ж таки в аеропорт. Інтервал руху не сказав би що і вже аж такий малий. Інколи як чекаєш цю маршрутку, то думаєш а може би то краще було піти пішки до вулиці Любінської?

До нового терміналу їздить по бажанню. І це аеропорт….

3. Пішки з вулиці Любінської. Інколи і такий варіант теж хороший. Йти десь хвилин 10-15, але ти сам собі хазяїн.

Решти транспорту я не знаю, є ще таксі, але воно їздить усюди і в аеропорт в тому числі.

Також читайте:   Яким має бути прокат велосипедів

Тепер спробуємо подумати, а чого ж, все-таки, так мало їздить транспорту.

Читав багато, чув розмов від людей, транспортників. Так от, причина доволі таки проста – мала завантаженість аеропорту. Рейсів є не так багато якби цього хотілося, а люди, які прилітають, то вже викликають собі таксі.

Чи погоджуюся із цим? Нещодавно був в аеропорті, так от не так мало там рейсів як здається, просто треба мати бажання їхати в той аеропорт.

Як це так не їхати в аеропорт, бо нема бажання? Воно повинно бути. Це громадський транспорт, а не якийсь там приватний що хочу їду, а не хочу, то сиджу пиво п’ю.

От людина живе в Рясне, на Сихові, Левандівці… Чим вона має доїхати в той аеропорт? Треба пересідати або на два, або на три види маршруток. Тому, люд вибирає більш оптимальніший варіант – таксі і не парить собі мізки.

А якби транспорт в аеропорт таки їздив, то і народ би вже знав.

Загалом, скільки не говорю про транспорт з ним завжди існують проблеми. Навіть не знаю коли вони завершаться.

А як ви, читачі блогу, добираєтеся в аеропорт і чи вважаєте що треба збільшити кількість транспорту до цього місця призначення?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. vrubli 19.08.2013 пише:

    Гадаю ця тема не варта таких масштабних роздумів. Причина банальна – вигідніше пускати туди таксі, щоб люди витрачали більше і в чужі кишені надходило більше коштів.
    Вже не говорячи про те, що те “ліцензійне” таксі, яке рекомендують брати безпосередньо гучномовці аеропорту коштує НАБАГАТО дорожче за таксі, яке ви замовите окремо.

  2. Stakeholder 20.08.2013 пише:

    Основна причина вже була названа на сторінках цього блогу стільки ж разів скільки тут висвітлювалась тема транспорту, а саме такого породження рагулізму як маршрутки, які є в руках приватників, яким потрібна конкретна вигода з кожного маршруту і ніхто їх не може зобов’язати працювати собі у збиток. Але проблема не в них, а в тому що місто є від них залежним. Не може бути кожен маршрут вигідним, є надприбуткові, а є дотаційні, і прибутки з перших покривають витрати на другі, або ще з якогось джерела прибутків, яких у міста багато навідміну від приватних перевізників, і якби транспорт був під контролем міста, то місто могло б собі дозволити дотаційні маршрути, бо всі мешканці міста рівні в своїх правах, і всі повинні мати можливість нормально добиратися з будь якого кінця міста в інший, як жителі центру так і периферії.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*