Фестиваль Етновир-2013 таки не відбудеться - Блог про Львів

Фестиваль Етновир-2013 таки не відбудеться

Таки не відбудеться

Сьогодні надворі, 21 серпня, середа, робочий тиждень триває, а з ним і з’являються все нові та нові публікації на блозі Воробуса.

Як ви вже, мабуть, знаєте, ще якихось кілька днів і ми знову будемо відпочивати більше норми. Щось частенько ми це робимо чи не здається вам так?

А все тому, що на суботу, 24 серпня (День Незалежності) припадає вихідний день і, відповідно, понеділок нового робочого тижня буде вихідним.

Чим зайнятися в цей час? Все просто – треба відпочивати й ловити останні промінчики сонця і тепла, бо вже незабаром його не стане. Осінь захопить територіальну ініціативу, почнуться дощі, а потім і сніг.

Звісно, поїхати десь відпочити – це добре, але не всі мають можливість це зробити. Тому, як варіант треба задовольнятися тими подіями, які будуть відбуватися у нашому місті.

У найближчих публікаціях на нашому ресурсі очікуйте повну програму святкування Дня Незалежності у Львові, а поки що би хотілося поговорити про неприємні речі. На жаль, і вони часто таки відбуваються.

З чим асоціюється святкування Дня Незалежності у Львові? Напевно багато хто з вас знає, що із фестивалем «Етновир», який з року в рік відбувається у нашому з вами місті.

Заснований він був ще у 2008 році і це хороша нагода молодим фольклорних колективам показати свою творчість. З року в рік він відбувався на площі Ринок.

Також читайте:   Селфі: технологія чи дибілізм у виконанні людей?

Коли їхав у громадському транспорті, то навіть бачив в центрі де-не-де афіші з анонсом фестивалю.

Але, але і ще раз але. Цього року через брак фінансування фестиваль «Етновир» скасовано. Тому прихильникам цієї культурної події прийдеться чекати аж до наступного року. Погодьтеся, але рік – це термін.

Чому скасовано фестиваль? Причина банальна як і усюди – нема коштів і спонсорів. Минулого року ще так-сяк гроші знайти вдалося, а цього року лише є третина суми, яку варто мати щоб організувати фестиваль.

Були надії що допоможе Міська та Обласна влади, але і вони відмовили, бо грошей в бюджеті на цей дійство явно нема. Прикро, а що поробиш.

Гроші коли є, то і футбольна команда добре грає, все робиться на рівні, проводяться різноманітні фестивалі, а коли нема, то все рухне.

Хочеться вірити, що наступного року фестиваль «Етновир» таки відбудеться й що подібна доля цьогорічного фестивалю не спіткає інші культурні подїі. Чого лише вартує книжковий форум, який з року у рік відбувається у палаці мистецтв.

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Фото: jeyart.com.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Програма святкування Дня Незалежності-2013 у Львові

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*