Площу Галицьку почали озеленювати - Блог про Львів

Площу Галицьку почали озеленювати

Площа Галицька по-новому

Робочий тиждень триває, а з ним і цікавинки які постійно відбуваються у нашому місті. От буквально сьогодні зранку ваш автор побачив чергову новинку.

Що саме відкрив для себе Воробус, як це нововведення вплине на наше місто та багато іншого читайте далі.

Про тему озеленення нашого міста говорили вже давно і таки вона відбулася. Їду сьогодні зранку на роботу, заспаний традиційно, проходжу повз площу Галицьку і щось зразу не збагнув що сталося, але зміни таки є.

Протираю очі і бачу, що майже навпроти пам’ятника Міцкевичу з’явилися лавочки у вигляді столів в яких всередині є насаджені дерева. Ось так от.

І вже навіть з’явилися перші відвідувачі цього місця. А чому б і ні? Люди йдуть центром міста, виходять із того ж підземного переходу, то чому б і не відпочити?

Що ж, цікаво, цікаво, але на роботу таки треба йти, хоча бачу що подібні насадження дерев – це лише початок, бо збоку біля лавочок молодий чоловік пробує насаджувати ще живі рослини. Уявіть собі коли це все виросте та озеленіє як же гарно тут буде.

Також обіцяють, що біля лавочок має бути парковка для велосипедів і це дуже добре, бо останнім часом бачу люди зрозуміли, що краще їздити велосипедами чим, скажімо, забруднювати повітря вихлопними газами.

Також читайте:   Дитячий форум видавців - 2010 у Львові

А приклалися до цього діла, принаймні так читав в інтернеті, представники урбан-руху Lypneva.com, які за допомогою пожертв львів’ян взялися за благоустрій міста Лева.

Єдине що мені тут не подобається і я це вже говорив у минулих публікаціях, так це те, що на площі Галицькій їздить багато транспорту і можна лише собі уявити якими будуть ці деревця від пилюки.

Як на мене, зробив би центр нашого міста без транспорту, хоча розумію, це зробити важко і може виникнути транспортний колапс. Але, нічого ніколи не було не можливим.

Також читав багато про те, що після озеленення площі Галицької активісти мають на меті повернутися до насадження дерев на вулиці Городоцькій і це не може не радувати.

Підсумовуючи сьогоднішню публікацію скажу, що радує око те, що у місті з’являється все більше й більше місць для відпочинку. Як тут не згадати парк біля обласної ради, де зараз завдяки встановленим лавочкам мають змогу відпочивати багато людей.

Також якщо мене хтось почує дуже добре би було поставити лавочки біля фонтану на проспекті Свободи та біля готелю Львів, а то як дивишся як люди сідають де попало, то аж страшно стає.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. patron 15.08.2013 пише:

    Забув за Радіо-Люкс, які були ініціаторами створення площадки біля свого офісу

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*