Шлюбні договори: за чи проти? - Блог про Львів

Шлюбні договори: за чи проти?

Шлюбний договір

Давненько ми не говорили на тему стосунків між хлопцем та дівчиною. Причина? Навіть не знаю, мабуть тому що літо і всі відпочивають. Але, тривалий час минув і тема – «проблеми молоді» повертається.

Про що будемо говорити сьогодні? Тема називається – шлюбні договори, а саме чи варто їх укладати коли хочете узаконити свої стосунки.

Так вже побудований світ, що з часом хлопець та дівчина починають зустрічатися, закохуються один в одного, а з часом і узаконюють свої стосунки. Можна зараз багато говорити на тему, що люди поспішають із таким рішенням, що треба хоч трохи пожити разом.

Але, нас це не цікавить, бо в кожного є своя голова на плечах і люди знають що роблять. Моя особиста думка, що треба досконало вивчити людину, пожити з нею, глянути які ми у побуті, а вже після цього думати про сім’ю, дітей і так далі.

Шлюбні договори і навіщо їх укладати?

Практика укладення шлюбних договорів не є таким поширеним явищем як в тих же розвинених європейських країнах. У нас все якось відбувається простіше і проблемніше.

Живе, скажімо, пара, все добре, а потім їх кусає за одне місце муха і починаються суперечки, сварки, які згодом призводять до розлучення.

Ось тоді починається продовження культового серіалу «Санта-Барбара». Обіди, суди, знову ж таки безкінечні сварки й так далі. Щоб цього не було багато хто почав перед весіллям укладати шлюбні договори.

Також читайте:   У Воробуса творча криза

Суть їх проста як світ. Чоловік та жінка укладають договір, що житимуть разом, будуть любити один одного, а якщо щось не так, то майно буде поділено наступним чином, ніхто ні до кого не буде пред’являти претензій якщо розійдуться (моральні норми), ніхто нікого не буде переслідувати, розведуться мирно і забудуть один одного.

Також чув що у подібних договорах ще можуть бути умови набутого майна й так далі.

З одного боку – це дуже добре, бо не буде ніяких проблем після розлучення, а з іншого? Якщо людина ще до початку узаконення стосунків думає за подібні речі – це вже «папахіває». Виходить людина в чомусь задумується.

Не секрет, що у світі є дуже багато людей, які хочуть замахнутися на чуже майно. Сам то нічого не здобув, а чому б на халяву не відібрати у когось житло, авто чи ще щось.

Я вважаю, що якщо вже одружуєшся, то на довгий час, а не так, що сьогодні живеш з одним, через місяць з іншим і так далі. Це, як каже мій друг Марсело, трохи спішно. 😀

Хотілося би почути вашу думку, читачі блогу, щодо укладання шлюбних догорів, а саме чи ви за чи проти цього?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*