Сюрреалізм Каппадокії - Блог про Львів

Сюрреалізм Каппадокії

Каппадокія

Відпочинок в Туреччині популярний сьогодні практично так само, як відпочинок в Криму 30 років тому. Комфортні готелі, блакитне море, гастрономічні витребеньки і всілякі атракціони притягують любителів пасивного відпочинку. Туреччина перестала бути екзотикою, набувши усіх атрибутів «мас-культури»: доступності, масовості, відсутності унікальності та витонченості.

Туреччина не потрапляла в мій «топ кращих», поки … Поки я не побачив Каппадокію.

Це, звичайно, не саме містичне місце планети, але точно одне з найдивовижніших. Неможливо повірити, що перед тобою реальні пейзажі, а не комп’ютерна графіка, не шматок чужої планети, що летить десь в космічних просторах навколо інших світил, що не це картини фантастичного сну. Фотографії та відеозаписи відображають тільки самий поверхневий, перший шар сприйняття цього чудового місця. Побачити все своїми очима – все одно, що пальцями доторкнутися до чогось зовсім невідчутного.

Також читайте:   Соляна копальня у Величці: 10 цікавих фактів

Каппадокія

Сюрреалістичне поєднання фарб, білих, жовтих, рожевих, смарагдових, фіолетових і шоколадних пейзажів численних долин, химерно вирізаних отворів незліченних печер, фантастичних обрисів скель. Подив мандрівника переростає в гіпнотичну зачарованість. Солодкі павутини туманів і пісків стискають серце, і ти перестаєш розуміти – у сні ти чи в реальності. Тут можна пройти десятки кілометрів, не відчуваючи ні втоми, ні голоду.

Підземні міста, церкви, монастирі і школи, вирубані прямо в скелях, зберігають історії життя простих поселенців і великих воїнів Македонського.

Каппадокія

Історики переконують, що цей «загублений світ» створений виверженнями трьох стародавніх вулканів більше мільйона років тому. Каппадокія дихає легендами та історичними подіями. З нею пов’язані імена святих християн Василя Великого і Симона. Збереженим фрескам і настінним розписам понад тисячу років. Найкращі фантастичні перекази здаються тут гармонійними і не викликають сумнівів у правдивості.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*