Новий спосіб виманювання грошей у центрі міста Львова - Блог про Львів

Новий спосіб виманювання грошей у центрі міста Львова

Дайте гроші

Давно казав, що Воробусу щастить на неадекватів. Їх вже стільки розвелося що буквально містом неможливо перейти. Вічно хтось то курити просить, то просить дати пару гривень, то на допомогу здати, то музикантів підтримати… Як же вони дістали….

Останнім часом побачив на вулицях міста нову фірму-благодійників. Гроші збирає якесь школоло, але люди мало їм кидають грошей. Напевно як і мені вже набридли вони.

Свого часу чув про цих людей в центрі нашого міста, але щось ніколи вони мені на очі не потраплялися. Про кого і про що взагалі йде мова?

Відповідаю, про новий спосіб виманювання грошей від людей у Львові.

Як це все виглядає? Йде сьогодні Воробус близько обіду центром міста, працює фонтан, є багато гарних дівчаток і тут раптом підходить до мене підліток років так 17-18 і дає мені якісь листівки. Я звісно що взяв їх, бо розумію робота є робота і за роздані листівки вони отримують гроші, а я можливо прочитаю для себе щось цікавеньке.

Беру листівку, дивлюся, а це не рекламка, а простий образочок. Цей же молодий чоловік мені каже що тепер давайте заплатіть мені тепер за ці образочки.

Ваш автор, звісно що здивувався від почутих слів і ввічливо сказав що нічого не буду давати, бо не маю намірів нічого купляти.

Все би було добре, але це чмо, вибачте за слово, не відставало, а далі йшло за мною щоб я йому заплатив і купив в нього його принади.

Також читайте:   Не все так погано у нашому домі

І лише коли я йому сказав що мить він отримає по вухах молодий чоловік із своїми листівками чи то образками відчепився і пішов собі геть. У відповідь він ще навіть злився на мене чого то я так реагую.

Чесне слово, люди вже так обнагліли що далі вже нема куди. Ти стараєшся бути зі всіма ввічливим, але бачу не вартує цього робити.

Подібних продавців у нашому місті є принаймні троє. Один крутиться на площі Ринок, інший біля вулиці Гнатюка, а третій якраз от в центрі на проспекті Свободи.

Манера виманювання? Людина тримає у себе в руках багато грошей, дає перехожим образочок (для чого я не розумію, це Святе) і каже заплатити за нього хто скільки може.

Перехожі дивляться, думають і дають там хто п’ять гривень, хто 2 гривні, хто 10-ть, насправді товар може коштувати і значно дешевше. Плюс до того всього на людину здійснюється психологічна атака – «купи і все, купи давай»….

Але, я то нічого не хочу купляти…

Ввечері ще раз гуляв центром міста, то вже цих чудаків не було. Напевно пішли в інше місце.

Тому, якщо до вас хтось підійде у центрі міста Львова з проханням купити в нього щось, то вже хоч будете знати хто це і хто.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 04.09.2013 пише:

    Чергові любителі халяви, розраховують на надміру побожних і затурканих людей, які будуть боятися відмовлятися від образка(бо то святе!) і полюбому їм шось заплатять. Такими “носіями образа Божого” мали б займатись правоохоронні органи, але вони видно здатні лише додовбатися до когось в самому глухому спальному районі, а шахраїв у центрі міста не помічають.

  2. patron 05.09.2013 пише:

    А ти купи слона… 😆

  3. VIK 05.09.2013 пише:

    patron, а ти продай слона 😀 😀 😀

  4. fedun 06.09.2013 пише:

    Ти ще в Єгипті на базарі не був, де кожен продавець каже що ти йому друг та він тебе знає, пропонує каву, чай.

  5. InCornito 06.09.2013 пише:

    А ще буває діти просять на їжу своєму хомячку, пожертвувати від 1 до 10 гривні за буклетики карт Львова, які насправді можна безплатно взяти в спеціальних точках. Але це було несподівано і мило, не пропадати ж справді хомячку! 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*