Як Воробус їздив на гриби у новому для себе сезоні - Блог про Львів

Як Воробус їздив на гриби у новому для себе сезоні

Опеньки

Погода зараз в Україні панує така, що якраз ростуть гриби, а ми їх з вами і збираємо. Єдине що треба в цій ситуації, так це мати час коли поїхати і знати куди їхати на збирання урожаю лісових дарунків.

Через різного роду причини ваш автор не міг виїхати в ті ж Карпати на гриби, хоча прекрасно знаю що там зараз білих грибів хоч машинами вези. Єдина проблема – туди треба довго їхати.

Сьогодні Воробус таки з’їздив на гриби і тим самим відкрив для себе черговий грибний сезон.

Куди їздив автор блогу, скільки назбирав грибочків, які види та багато іншого читайте далі.

Їхати в Карпати у мене нема часу, тому сьогодні після обіду ваш автор з радістю відгукнувся на пропозицію колеги поїхати в ліси, які знаходяться у такому населеному пункті як Липники.

Хто не знає де це, скажу, що це недалеко від Львова, як їхати по Стрийській трасі кілометрів з 15-ть.

Коли їхали на авто бачили, що по дорозі трапляються авто, які стоять на обочині. «Мабуть це грибники на них приїхали», – додав мій колега.

Ось ми у лісі. Одразу ж бачу що є дуже багато неїстівних грибів, а це, як відомо, ознака того, що і їстівні гриби є у цьому лісі.

Розділяємося з колегою і вперед, за збиранням урожаю.

Опеньки на дереві

Чесно скажу, не люблю я так збирати гриби. А все тому, що ти йдеш лісом, йдеш, грибів нема, нема, а потім вони є кучами. Саме так і ваш автор натрапив на урожай опеньок, які тільки, тільки почали з’являтися в лісах.

Також читайте:   Чому шкарпетки є корисним подарунком

На жаль, білих грибів чи тих же підберезників не знайшов, але тут їх і бути не може. Все-таки, для перших двох видів грибів треба більше таких дерев як берези. От де, а там вони дійсно ростуть і ще й як.

Йду далі лісом, зустрічаю дуже велику кількість сироїжок, свинюшок і моховичків. Саме останні збирав мій колега і скажу більше, назбирав він їх достатньо таки багацько.

Що ще кинулося в очі, так це те, що в лісі було вже аж дуже багато людей. Досвідчені грибники ніколи не залишають за собою сліди, а тут гриби перекинуті, зрізані не так як треба.

Моховики

Що це за така мода зрізати в грибів лише голову? Йдеш так лісом й лише ніжки видніються серед трави.

Тим не менше що Воробус, що мій колега були задоволені зібраним урожаєм. Були в лісі ми не більше двох годин і з пустими руками додому не їдемо. Тому, сьогоднішній день можу офіційно назвати для себе відкриттям сезону.

В Липники вже більше не поїдемо, а спробуємо вибрати інші цікаві місця, можливо там ще більше пощастить.

А ви, читачі блогу, були цього року на грибах?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 18.09.2013 пише:

    В гори потрібно їхати, голубе. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*