Чортові скелі у Львові - Блог про Львів

Чортові скелі у Львові

Чортові скелі

Любить Воробус їздити на гриби і вже давненько не пригадую щоб я настільки часто був на «полюванні» за цими дарами природи. А чому б і ні? На вулиці тепло, дощі падають, а, відповідно і гриби ростуть.

У минулих публікаціях я вже розповідав про те, що їздив на гриби у Винники і досить таки вдало. Після цього ще кілька разів бував у цьому лісі і одного разу дійшло до такого, що Воробус навіть трошки заблукав.

Ніби чув автівки на дорозі, знав де ми є, але в один момент «потемніло» в очах і орієнтири були втрачені.

Йшов Воробус з колегою, йшов і посміхнувся лише тоді, коли побачив. Білки, вовки, дівчата? Ні, все простіше – ми вийшли на Чортові скелі, які знаходяться в лісі між Винниками та Лисиничами.

Ваш автор зрозумів що переживати нема чого, бо на скелях був не один раз, і дорогу звідти я вже дуже добре знаю. Кілька хвилин відпочинку, фото для читачів блогу і треба йти назад, адже на вулиці вже починало сутеніти.

По приході додому вирішив написати кілька слів про Чортові скелі, адже якби не вони, невідомо чи сидів би зараз Воробус за комп’ютером і писав цю публікацію. 😀 Звісно, це жарт.

Щодо Чортових скель, то про них ходить багато легенд, історій. Їх є настільки багато, що на одну публікацію їх не вистачить, тому напишу найцікавіше.

Також читайте:   Набридливі попутники

Скелі

Отже, насправді, Чортові скелі мають називатися – Чотові, адже у перекладі на нашу мову чоти означає – чатувати, стоп. Саме із цих скель колись в давнину наші люди чатували щоб де бува ворог не почав нападати на місто Лева.

Хоча є ще принаймні 5-ть легенд, які свідчать про те, що скелі є Чортовими, бо… чорти з ними мали справу. Мені, наприклад, сподобалася історія про те, чорти задумали знищити церкви у Львові.

Вони взяли великі скелі і хотіли їх кинути на святині, але по дорозі вони їм впали і так і залишилися на згадуваному вище місці. Якась доля правди в цьому описі є.

Зараз Чортові скелі – чудове місце для відпочинку місцевого населення та туристів. Знайти їх не важко. Заходити можна як від села Лисиничі, так і від зупинки «Винниківське озеро». Треба зайти у ворота та йти постійно вверх. Заблукати там неможливо, бо там є маркування.

Єдине що би радив, так це бути обережними на цих скелях. Чому? Бо, вже не одна людина зривалася із них, а все тому що люди не дотримуються елементарних правил безпеки.

Колись казали що біля скель було дуже засмічено, але на час мого візиту ці слова не підтвердилися.

І ще, для цікавості, Чортові скелі – мають висоту близько 414 метрів.

Їх варто відвідати?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 20.10.2013 пише:

    …про них ходить багато легенд, історій. Їх є настільки багато, що на одну публікацію їх не вистачить

    і тому Воробус вирішив розбавити публікацію ще кількома байками власного виробництва 😮

  2. Архіваріус 20.10.2013 пише:

    Stakeholder, Ну, Воробус, взагалі “баєр”, який уміє розповідати всілякі дурниці. Правда, в них мало хто вірить. Але тим не менше, його блог ще “дихає”. 🙂

  3. юн 20.10.2013 пише:

    Йомік казав шо ігру на компютер мусиш записати якийсь Сан андреас і питався чого ти до нього не приходиш

  4. Jorgen 20.10.2013 пише:

    юн, шо курив? 😮

  5. Соломія 21.10.2013 пише:

    😮

  6. VIK 21.10.2013 пише:

    VOROBUS пише:
    І ще, для цікавості, Чортові скелі – мають висоту близько 414 метрів.

    Воробус, це ти міряв висоту від винниківського озера? 😀 😀 😀

  7. юн 21.10.2013 пише:

    Всі вікна повідкриваю і буду спати при відкритих вікнах як зимою так і літом

  8. юн 21.10.2013 пише:

    Йорден, а шо то ти до мене не приходиш?

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. “Небіжчик” на чортових скелях

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*