Новий проект площі Митної - Блог про Львів

Новий проект площі Митної

Площа Митна

Блог Воробуса вже писав про те, що близько двох місяців тому площу Галицьку в один прекрасний момент взяли і почали озеленювати.

Тоді, ця подія викликала фурор і можна було побачити як багато людей фотографувалося біля новозбудованих лавочок і посаджених дерев. Єдине, що мені тоді не сподобалося, так це те, що дерева насадили пізно.

Цю ідею треба втілювати весною, коли все лише починає розквітати, а не коли наближаємося до зими. Лавочки сподобалися і велика подяка Радіо Люкс за ідею і представникам урбан-руху Lypneva.com, які долучилися до втілення цієї ідеї.

Нещодавно ваш покірний автор лазив просторами інтернету і натрапив на ЖЖ людини, яка себе називає – alex_shutyuk.

Так от, що мене там зацікавило – це проект оновленої площі Митної.

Блогер виклав в інтернет фото, які також, за його словами, спроектували за допомогою ТРК «Люкс».

Дивився уважно на картинки, кілька разів перечитував текст і у сьогоднішній статті спробую висловити свою точку зору по цій ідеї.

Так от, за проектом, на місці трав’яних газонів має бути дитячий майданчик. Багато є суджень, а ви бува він не буде там зайвим, бо поруч є багато пивнушок. І що з них? Бари є усюди, а дитячий майданчик навіть буде хорошою розвагою для дітей, які приходять у поліклініку.

Повністю заміна плитки. Погоджуюся. В такому стані в якому зараз перебуває площа Митна, треба щось міняти вже і негайно.
Нові лавочки, дерева як на площі Галицькій. Та чого б і ні? На площі Митній кожного дня можна побачити сотні людей і більшість із них студенти.

Також читайте:   Львове, роби свій вибір!

Думаєте вони би не сиділи на лавочках якщо б вони були? Та звісно щоб сиділи. Ну, і щось треба робити з голубами, а то вони цю площу так вже загадили, що….

Площа Митна сьогодні

Фонтан. Він хоч і деколи працює, все рівно його треба ремонтувати. От якби було щось на зразок фонтану закоханих, то думаю пари би сюди приходили ще частіше.

Стоянка для велосипедистів. Ну, навіть не знаю чи вона тут треба. Хоча, це вже не так дорого, тому нехай би була десь в районі переходу.

Поруч є столики від кабака, їх би обгородив, а то йдеш і може хтось тобі хот-дог кинути на ноги. А уявіть ви в білих штанях?

Alex_shutyuk також написав, що для втілення цієї ідеї треба близько 100 тисяч гривень. Звісно, гроші є не малі, але я думаю що якби взялися люди за цю ідею, то вдалося би назбирати як не всю, то хоча частину коштів. Як?

А просто, навіть за допомогою тих же львів’ян чи туристів. Єдине що турбує, що гроші ці не вкрали, не прогуляли, а вони дійсно дійшли до виконавців.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. VIK 30.10.2013 пише:

    Воробус – то прікол!
    Подивися уважно на фотку – 2 поліклінікі рядом 😀 😀 😀

  2. VIK 30.10.2013 пише:

    а кумпель взагалі нафік знесли 😀 😀 😀

  3. Stakeholder 30.10.2013 пише:

    Площу Митну однозначно потрібно реставрувати, але наголошую саме на цьому слові, а не робити з неї якийсь міні-Маямі з совковим присмаком “пусть всегда будет солнце”, той басейн і яскраво-білі тона там абсолютно ні до чого, якщо вже щось робити, то робити серйозно, надавати площі її автентичний вид, плитку ту совкову, яка там зараз лежить потрібно міняти на покриття, яке б вписувалось в архітектуру, а не на таку саму плитку, але нову. Починання звісно хороші, але даний проект неадекватний. І для того щоб нормально відреставрувати ту площу потрібен мільйон гривень, за 100 тисяч можна займатись тільки окозамилюванням.

  4. юн 31.10.2013 пише:

    Воробус напиши статтю про те,чи зараз та й взагалі зимою потрібно спати при привідкритих вікнах бо батерії гріють і в хаті тепло.

  5. Vorobus 31.10.2013 пише:

    юн, 💡 💡 💡 💡 💡

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*