Ринок “Шувар” з кожним днем все більше розвивається - Блог про Львів

Ринок “Шувар” з кожним днем все більше розвивається

Ринок Шувар

Давненько вашому автору не довелося бувати на оптовому ринку під назвою – «Шувар». Причина? Та все купляв неподалік дому, а йти спеціально на ринок не було жодного бажання.

Тим більше, що з кожним днем він все більше починає нагадувати торговельний комплекс чим ринок. І ось вчора така нагода таки впала.

Пам’ятаю коли Воробус ще був зовсім юним, то ринок «Шувар» лише відкрили. Тоді мало хто про нього знав та і нагадував він більше ринок чим той же торговельний комплекс. Сюди приїздило багато вантажівок із продуктами, ставали у ряд і кожен охочий міг купити собі все що забажає.

Пригадую тоді ще малий ходив і пропонував всім кульочки, кульки… На гривню там не пам’ятаю скільки можна було взяти штук.

З часом «Шувар» почав розбудовуватися, територія рину почала розширюватися і на ній, відповідно, почали будуватися різні комплекси. За стихійну торгівлю почали забувати.

Що відбувається зараз? На територію ринку є багато так званих павільйонів. Якщо тобі треба м’ясо чи ковбасні вироби, то ви йдете у спеціальний відділ м’яса. Овочі, фрукти теж продаються окремо. Риба та рибні вироби теж мають свій павільйон.

Тобто, приходить Воробус на ринок, має писульку від жінки що купити і ходить лише шукає що йому треба.

Добре це чи ні? Важко сказати. Мені, наприклад, більше подобалося купляти продукти з машин, хоча звісно що в павільйонах це робити краще. Там і умови зберігання є, і дощ на тебе не буде капати й так далі.

Також читайте:   Трансфертне ціноутворення: що це таке, якими методами визначається

Продукти з машин? Вони також залишаються на ринку, просто треба багато ходити щоб купити їх по нормальній ціні.

Ходить Воробус між рядами у пошуках перцю і чую як старша жіночка свариться із однією з продавщиць, цитую: «Ви зранку все купили, а тепер перепродуєте по значно вищих цінах, що ж це за такий ринок?»

Перекупщики були колись, є зараз, і будуть ще довго. Це бізнес, а в ньому виживає той, хто більше заробить.

Тим не менше, між рядами можна без проблем купити такі продукти як капусту, цибулю, картоплю моркву й так далі. І якщо в тому ж центрі капуста, скажімо, коштує 2 гривні 50 копійок, то на ринку «Шувар» вона була по гривні.

Зауважив, що на територію ринку заїздить дуже мало машин. Напевно ціна за в’їзд таки висока, хоча точно нічого сказати не можу. За те можу сказати, що люди не соромляться купляти продукти сітками, підносити до зупинки громадського транспорту і згодом за допомогою маршруток везти додому.

Там вже своя історія із бабусями та дідусями, які не хочуть платити за проїзд. Але, це вже зовсім тема для дискусії.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Jorgen 23.10.2013 пише:

    Ціна за в’їзд 5 грн, але що туди мало машин заїздить не погоджусь. Ти може був на Шуварі у якийсь там вівторок, а ти зайди у суботу, там не те що проїхати, пройти тяжко 🙂

  2. Архіваріус 23.10.2013 пише:

    Jorgen, А памятаю, коли за в’їзд платили три гривні. А п’ять – то вже трохи забагато. Звіріють потроху шуварівці. Трьох гривень цілком було достатньо. 🙂

  3. VIK 26.10.2013 пише:

    Vorobus пише:
    приходить Воробус на ринок, має писульку від жінки що купити

    Ану колися, Воробусе, коли то ти жінкою обзавівся? 😀 😀 😀

  4. VIK 27.10.2013 пише:

    нуууу… признавайся 8) 8) 8)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*