Антоніо Вівальді: відкрийте для себе високе мистецтво - Блог про Львів

Антоніо Вівальді: відкрийте для себе високе мистецтво

Vivaldi

У 2013 році сповнюється 335 років від дня народження італійського композитора та скрипаля-віртуоза Антоніо Лучіо Вівальді. В одній із статей я вже згадувала про цю відому постать.

Потрібно сказати, що цей композитор увійшов в історію академічної музики завдяки створенню жанру сольного інструментального концерту. Антоніо Вівальді є автором 27 опер, серед них – “Нерон, що став Цезарем”, “Роланд Несамовитий”, “Мойсей, бог фараона”, “Обман, що тріумфує в любові”. Це автор понад 500-а концертів, та близько 100-а сонат для різних інструментів.

В ювілейний день Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» презентує концерт з творів композитора під назвою Vivaldissimo. Якщо говорити відверто – цей концерт має справити велике враження, як на людей, що мають відношення до академічної музики, так і для людей, які хочуть із нею познайомитись.

Також читайте:   Слухаємо іноземну естрадну музику (продовження)

Сольні партії прозвучать у виконанні одного із найвідоміших блок-флейтистів Карстена Екерта (Німеччина), лауреата міжнародних конкурсів Дениса Северіна (Швейцарія), та відомого львівського скрипаля, заслуженого артиста України Володимира Дуди. У програму ювілейного вечору включені 6 концертів для різних складів, серед них концерт для двох скрипок. віолончелі, струнних і клавесина ре-мінор та концерт для скрипки, трьох скрипок “ехо”, струнних і клавесина ля мажор.

Отже: середа, 13 Листопада о 19:00, концертний зал ім. С. Людкевича. Будьте поруч із високим мистецтвом!

Автор статті: Anna Folk.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*