Другий міжнародний Фестиваль “Відкриваємо Падеревського” у Львові - Блог про Львів

Другий міжнародний Фестиваль “Відкриваємо Падеревського” у Львові

Ян Падеревський

Сьогодні, 15 листопада, розпочинається міжнародний фестиваль “Відкриваємо Падеревського”. Першим відбудеться концерт “Повернення легенд”. Цікавим є той факт, що він повторить історичну програму, з якою у 1902 році приїжджав до Львова всесвітньо відомий польський піаніст і композитор Ігнацій Ян Падеревський.

У програмі концерту прозвучить його “Ноктюрн” – в перекладенні для оркестру Єжи Максим’юка, а також фортепіанні концерти №2 Фридерика Шопена та №5 Людвіга ван Бетховена. Треба зазначити,що програма обиралася таким чином недарма, адже Падеревський свого часу досить часто інтерпретував твори саме цих славетних композиторів.

Диригентом академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії виступить один з найбільш талановитих митців – Єжи Максим’юк, серед солістів – гість із Варшави, відомий польський музикант, виконавець творів Падеревського – Кароль Радзівоновіч та знана львівська піаністка Маріанна Гумецька, яка за сумісництвом є співініціатором й артистичним директором цього музичного дійства.

Наступного дня фестиваль продовжить концерт “Триб’ют маестро” піаніста з Угорщини Петера Тота. Саме цей талановитий музикант отримав гран-прі конкурсу Падеревського у США. Прозвучать твори самого маестро – винуватця фестивалю, Шопена, Ліста та Бетховена. Досить незвичним є факт, що того ж вечора ставитиметься опера “Галька” Станіслава Монюшка, причому до Львова вперше завітає всесвітньовідома Варшавська камерна опера. Впевнена, що кожен із вас захоче принаймні раз у житті побачити цю постановку.

Також читайте:   Міка Ньютон представлятиме Україну на Євробаченні-2011

17 листопада поставить фінальну крапку у фестивалі концерт “Портрет в інтер’єрі”, на якому звучатимуть твори сучасників і наступників Падеревського у виконанні Ольги і Наталії Пасічник та академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії. Вкінці відбуватиметься церемонія нагородження почесною відзнакою “Paderewski” осіб, що допомагають поєднанню польської та української культур. Цікавинкою фестивалю будуть нічний показ фільму “Місячна соната”, у якому знімався Падеревський, а також екскурсія оперним театром із прослуховуванням живого голосу Соломії Крушельницької. Завітайте на концерт, оцініть неперевершену музику та відчуйте атмосферу занурення у ХІХ століття.

Автор статті: Anna Folk.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*