Слухаємо якісну українську музику - Блог про Львів

Слухаємо якісну українську музику

Український гурт ДахаБраха

Продовжуємо розвідки на тему хорошої української музики. Так-так, саме хорошої – якісної та приємної для прослуховування.

Моє повідомлення про класичну музику продовжуватиме львівський етно-гурт, який сформувався вже майже 12 років тому, під назвою “Коралі“. Сьогодні у складі гурту троє учасниць: Галина Похилевич, Лариса Лукашенко та Людмила Зборовська.

На меті “Коралів” є показати те, що співоча Україна надзвичайно розмаїта. Тому жінки виконують автентичні пісні із різних куточків нашої держави. Зберігати традицію та примножувати старовинні українські пісні, а також продемонструвати ментальність українців – ось що є основним у гурті “Коралі”.

Можете відкрити для себе одну із гуцульських пісень – “Шуміли луги”. Воістину автентичне виконання: прислухайтесь і уявіть себе десь високо в горах, де трембітарі виконують свої награші,скликаючи отару, а гуцули співають коломийки і запалюють простір танцями – гуцулкою та арканом.

Продовжуючи таку етно-програму, хотілося б не оминути увагою гурт ДахаБраха. Як самі музиканти написали на своєму сайті: “ДахаБраха – це багаторічний експеримент у царині космології людської душі. Він ґрунтується на вірі наших предків, теорії хаосу та метафізиці пісенної творчості народів світу. Музичний стиль гурту визначається учасниками як “етно-хаос”, що підкреслює “хаотичне” поєднання різних етнічних складових. Гурт використовує українські народні пісні, більшість яких записана учасниками гурту в фольклорних експедиціях різними регіонами України (переважно центральними) : “На добраніч” (2006), “Ягудки” (2006), “На межі” (2009) , “Light” (2010), “Хмелева Project” (спільно з PortMone) (2012). Одну з пісень у досить цікавій інтерпретації матимемо змогу послухати . Отже, до вашої уваги пропонується пісня “Русалочки”,яку виконує гурт ДахаБраха.

Також читайте:   Концерт "Океан Ельзи" на День Незалежності. Як це було (фото)

На завершення представляю пісню “Happy End ” від команди Бумбокс. Мрійлива, джазово- ванільна, вона м’якими хвилями розіллється по тілу,запевнюючи – все буде добре, ба навіть матиме хеппі-енд. Бажаю вам, щоб сьогодні день пройшов вдало, а справи робились швидко та невимушено!

Автор статті: Anna Folk.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*