Як ми переходимо дорогу…. - Блог про Львів

Як ми переходимо дорогу….

Пішохідний перехід

Розсмішила мене нещодавно розповідь давнього приятеля про те, що його в районі привокзального ринку зловили працівники ДАІ за те, що він переходив вулицю у невстановленому місці.

Штрафу правда йому не виписали, а лише проводили профілактичні бесіди й питали його чого він так зробив.

Ця тема мене зацікавила, адже не секрет, що люди у Львові вже давно займаються подібними вчинками. За десять метрів є пішохідний перехід, а вони переходять нагло де хочуть тим самим наражають на небезпеку себе і водіїв автомобілів.

Так, останні мають бути максимально уважними на дорозі, але що той же водій зможе зробити коли він собі розженеться, а людина вискочить зненацька перед машиною.

Хмм, пробую знайти інформацію в інтернеті, а що ж це за така акція відбувається у нашому місті і одразу ж знаходжу.

Виявляється до 17 листопада у нашому місті працівники ДАІ у рамках тижня національної безпеки проводять профілактичні бесіди із людьми, що порушують правила дорожнього руху.

Тому, будьте уважними, щоб де часом і вас хто не зловив. 🙂

Жарти, жартами, але Воробус дуже критично ставиться до подібного у виконанні пішоходів. Наведу кілька прикладів.

Отже, пам’ятаю одного разу їхав додому з вулиці Хмельницького (район зупинки «Весна»). Так от, там щоб перейти дорогу є підземний перехід. Люди ігнорують його і просто вибігають на дорогу де є дуже інтенсивний рух.

Також читайте:   Як вибрати хороший електросамокат?

Для чого вони це роблять? Невже набридло жити? Люди навіть не думають, що вони не лише ризикують своїм життям, а й з життям інших людей. По дорозі їдуть автобуси, інші авто, не дай Боже там відбутися аварії.

Йдемо далі. Вулиця Личаківська. Вже стільки тих пішохідних переходів зробили що лише йди і переходь вулицю. Ні, люди порушують правила і переходять де собі забажають.

Центр міста. Там також є багато світлофорів, пішохідних переходів і знову ж таки та сама проблема.

Коли питаєшся людей чому вони порушують правила дорожнього руху, то вони відповідають що кудись поспішають, жаліються на водіїв і так далі.

Куди можна поспішати? На інший світ?

Штрафи. На даний момент за порушення правил дорожнього руху з боку пішоходів передбачено адміністративну відповідальність в розмірі від 51 і до 85 гривень.

Мало таких штрафів накладається, а дарма? На мою думку, треба збільшити штрафи до гривень так 300 мінімум і активно штрафувати людей, тоді можливо до них дійде.

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. PVS 13.11.2013 пише:

    Я тобі скажу причину, по якій я періодично «нарушА-А-А-Аю» — майже кожного дня, коли йду на обід і з обіду. А причина проста: пішохідні переходи тупо запарковані автівками. Я не самогубець, щоб вискакувати на проїжджу частину з-за автомобіля, тому переходжу в тому місці де мене видно, а там, само собою, ніякого переходу немає.
    Хто бажає пересвідчитися: перехрестя проспекту Шевченка та Чайковського. На переході завжди автівки, а якщо переходити від «Макдональдса» на алею, то виходиш майже на зустріч автомобілям – і ти їх бачиш і вони тебе бачать.
    Що характерно: ДАІшники, які там періодично маячать, ще НІКОЛИ не спромоглися розігнати всі неправильно припарковані автомобілі.

  2. vrubli 13.11.2013 пише:

    Ох, Воробусе, бачу і ти звертаєш увагу на цю тематику, саме нещодавно про це писала: “Затята ненависть пішоходів до водіїв.”, бо на таке надивишся, що просто нема ради.
    Усім пішоходам раджу переглянути це відео: цікаве і повчальне. Зробіть висновки. http://www.youtube.com/watch?v=vyjRZoxoU1M

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*